HOSPITALS-TAKE-AWAY

INDISK BLOMKÅL (OG TIP TIL INDER-TAKEAWAY)

indiskblomkaal2
Vi er endnu ikke på full-speed på madlavningen her i hytten efter at der er kommet en lille dame ind i hjemmet, der tager det meste af vores tid, men jeg begynder da så småt at få gang i de hjemlige kødgryder. Som en midtimellem-løsning baksede jeg her den anden aften en gang sprøde blomkål sammen som supplement til hjembragt mad fra den lokale indisk takeaway, som jeg har cravet i virkelig lang tid, men som bare på ingen måde har været et godt match til min graviditet. Og med lidt grøntsagstilbehør føles takeaway ligesom lidt mere legalt – og faktisk også lidt en anelse sundere.

Til blomkåls-tilbehør (til 4 personer) brugte jeg:

  • 3/4 hoved blomkål
  • 1/2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk knuste korianderfrø
  • 2 tsk god karry

 

Start med at skyl og rens blomkålen og del den i mindre buketter. Skær løget i tern. Tænd ovnen på 200 grader. Varm olie og smør på en pande og tilsæt krydderierne. Lad krydderierne svitse godt i fedtstoffet og smid så blomkål og løg ned til herlighederne. Svits det hele i ca. 3 minutter, så blomkål og løg får lidt stegeskorpe. Herefter bakses det hele over i et lille ildfast/teflon-fad evt smurt med lidt olie, og så er det bare at smide i ovnen i ca. 15-20 minutter, så er du klar!

Hvis du fx går i gang med blomkålen lige før du ringer til dit lokale takeaway, så passer det sikkert meget godt, at den er klar, når resten af maden er hentet hjem.

Nå ja – og så vil jeg da bruge lejligheden til at anbefale vores lokale inder – Rice N’ Curry på Falkoner Alle 46. Særligt er jeg glad for deres vegetarretter – fx Saag Paneer (spinat og friskost) og deres Tandoori Aubergine. Deres Chicken Korma og Lam Tikka Masala er dog heller ikke skidt.

Til dessert – eller bare som drikke til din mad (som det jo egentlig er tænkt), så disker de altså også op med en ret hæderlig mango lassi, som stærkt kan anbefales.

indiskblomkaal indiskblomkaal3

8 kommentarer

  • Simone

    Lyder lækkert!

    Vil lige anbefale en indisk tæt på mig. Den ligger på Vesterbrogade, oppe i Frederiksberg-delen. Den har guld-økologi-mærket og hedder Organic India. Den ligger måske lidt i den dyre ende, men det er virkelig også lækkert!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Mmm – tak for tippet Simone. Det lyder også som et virkelig godt sted! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er så godt – især hvid de stadig er godt sprøde, og så med en gang spicy, yoghurtmarineret marsala-kylling og raijta <3
    Det må jeg snart lave igen.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Mmm ja præcis! – vi glemte at bestille raita til vores takeaway i denne omgang, men det er jo virkelig et hit 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj det ser godt ud. Jeg laver selv indisk mad, fx en spinatcurry med garam masala. Du kan finde opskriften på min blog:

    http://majahoejgaard.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Det lyder også rigtig rart – og fin blog du har dig!! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Bloch

    Hej Emilie
    Det ser vildt lækkert ud! Jeg bliver nødt til lige at tippe dig om Københavns bedste indiske restaurant, når nu du både bor tæt på og er til indisk: Punjab i Valby (http://www.punjabrestaurant.dk). Fantastisk indisk restaurant!
    Kh Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Uhh – tak Mette, tror jeg er kørt forbi et par gange – det må da klart afprøves! Kh Emilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOSPITALS-TAKE-AWAY