SPINATOMELET – EN AF HVERDAGENS HELTE
Nogle gange behøver det bare ikke at være så kompliceret. Jeg er virkelig en stor æggefan, da æg bare kan så fandens meget forskelligt og faktisk gør det hele godt! På omeletfronten er jeg særligt glad for at fylde spinat og champignoner i – og det var lige netop hvad jeg gjorde den anden dag, da Benny og jeg var alene hjemme, og madlavningen derfor godt måtte begrænse sig til et minimum.
Jeg startede med at svitse løg, peberfrugt og champignon på panden, mens jeg piskede æg og fløde sammen med lidt salt og peber. Herefter lod jeg spinaten falde sammen på panden og hældte så æggemassen ud over hele baduljen. Jeg havde desværre ikke noget låg til vores nye store pande, så jeg forsøgte mig med at vende kalorius for at få det sidste æggemasse tilberedt. Her gik det hele lidt op i hat og briller – dels fordi jeg havde for lidt fedtstof på panden, dels fordi min svigerfar og -mor var ankommet og der var gang i overlevering af et styks morglad unge og masser af sniksnak. Nuvel, det gik fint alligevel og omeletten blev sat til livs med stor begejstring hos både mig og Benny.
Har du et låg der passer til din pande, kan jeg helt klart anbefale at lægge låget over, når æggemassen skal tilberedes. På den måde sikrer du dig at hele omeletten stivner, uden at du behøver at vende den på panden). Og når nu vi er ved de gode omelet-tips, så er det en god idé at sikre sig, at fyldet er jævnt fordelt på panden, inden du hælder æggemassen henover. Jeg har prøvet (en del gange!) bare at fyre massen ud over, for så at opdage at alt fyld ligger i det ene hjørne. Dumt! Særligt hvis man skal dele med andre 🙂
Finessen ved sådan en omeletsag her er jo at man kan putte stort set hvad som helst i (det gør den også til det perfekte stopspildafmad-måltid). Denne dag brugte jeg følgende:
3 store æg
En god sjat fløde
Salt og peber
1/2 bakke brune champignon, skåret i skiver
1 løg, skåret i tynde skiver
1/2 peberfrugt, skåret i strimler
3-4 håndfulde spinat
Er der nogle råvarer i bare MÅ anbefale mig at smide i min omelet næste gang?! Uh i øvrigt er rugbrød med smør et perfekt match til sådan en æggebørge!
I agree – æggekage, omelet, frittata whatever – det dur bare altid – ogfyld og tilbehør kan jo varieres efter årstid. For tiden, hvor grønkålen er tilbage, elsker jeg at erstatte spinaten med det, og så bløde løg og chiliristede porre/svampe som fyld!
– Anne