ØL - NU MED LIDT BEDRE SAMVITTIGHED

GRØN GRATIN (MED ET STREJF AF KØD)

gratin3gratin2
Coop (SuperBrugsen, Fakta, Kvickly, Irma osv.) spurgte os for nylig om vi ville teste deres nye app GoCook, der findes til iPhone, iPad og Android, og hjælper børn, børnefamilier og andre nybegyndere i køkkenet med at lave god (og sådan rimelig sund) hverdagsmad. Og selvom vores børn er rimelig små i det (og også ret for små til at hjælpe med madlavningen) – så takkede vi ja til det tilbud – for det er jo altid godt at få lidt inspiration ude fra.

Til formålet havde Coop endda hjulpet os så smukt med at handle godt ind i Irma og leverede varerne direkte til døren – så det eneste vi selv skulle var at finde på en opskrift og gå i køkkenet (gid det var sådan hver dag! Baby og indkøb på armen giver rimelig trætte skuldre. Note to self – køb flere dagligvarer ind online…).

Da jeg surfede rundt i GoCook-app’en for at finde den opskrift, jeg ville teste, faldt valget på en grøntsagsgratin. For når det kommer til gratiner, så er jeg altså også nybegynder – faktisk så meget nybegynder, at jeg ikke kan mindes at have lavet gratin nogensinde før. Og så er det jo ret handy med en trin-for-trin guide til at hjælpe én:)

Jeg fulgte pligtskyldigt Coops opskrift, som du kan finde online her, lige bortset fra at jeg manglede en vægt og måtte tage mængdeangivelserne på øjemål – og smed et par gode skiver kogt røget skinke i gratinen sammen med gulerødderne og broccolien. Er man i det vegetariske hjørne, nøjes man selvfølgelig bare med at følge opskriften.

gratin6 gratin8 gratin7 gratin9

Selvom jeg er novice udi gratinens ædle kunst, så vil jeg sige, at GoCook nok egner sig bedst til når de halvstore børn går i (skole)køkkenet og skal have fremgangsmåden serveret i gode mundrette bidder. Når man er ok velbevandret i et køkken, går der lidt staveplade i den – men det kan jo også være smag og behag. Jeg kan godt lide at få alle mine informationer serveret up front og så arbejde mig frem ud fra det. Er du anlagt ligesom mig, vil du sætte pris på denne oversigtsside som alternativ til trin-for-trin guiden.

Gratinen til gengæld var der intet at udsætte på. Den blev flot og fluffy (og faldt ikke særligt meget sammen, hvilket jeg virkelig gruede for). Og så smagte den vigtigst af alt gevaldigt godt og hyggeligt og næsten helt 80’er agtigt på den gode måde – ligesom boller i karry, svensk pølseret og skinkestang;)

PS – i dag er det faktisk vores bette blogs 4 års fødseldag – whaaat!! 4 ÅR – tillykke til os – og i særdeleshed tillykke til alle jer dejlige læsere! Det er sgi i høj grad jeres søde kommentarer og likes, der gør at vi har lyst til at tage four more years midt i bleskift, flytteri, arbejdsstress og alt det livet i 30’erne ellers byder os 😉

gratin5 gratin4 gratin3 gratin

Indlægget er udgivet i samarbejde med Coop og GoCook og råvarerne sponsoreret af Coop, men som altid 100 % udtryk for vores egne holdninger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ØL - NU MED LIDT BEDRE SAMVITTIGHED