EN HELDIG VINDER

ØL – NU MED LIDT BEDRE SAMVITTIGHED

teedawn2I forrige uge trissede jeg sammen med afkommet forbi nærtliggende Café Sokkelund for at lære lidt om en ny øl på markedet – TeeDawn, der både har et lavt kalorieindhold og en lav alkoholprocent. Et – hvis du spørger mig – kærkomment alternativ til drikke-udvalget på de danske cafeer og restauranter. For har man som mig – lige været gravid i 9 måneder, og været delvist ammende, så har man altså her i landet de fleste steder været forvist til et flot udvalg af Cola, Sprite og danskvand som alternativ til alkohol med almindeligt høje procenter.

Før jeg skælder for meget ud, skal jeg dog selvfølgelig skynde mig at rose de andre gode initiativer, som er kommet til de senere år – og som Julie også har berettet om her. Men mere af samme skuffe siger vi ikke nej tak til!

Folkene bag Teedawn har netop den hæderlige ambition (udover selvfølgelig at tjene penge), at få vænnet danskerne til at drikke alkohol uden alt for skyhøje procenter – og på sigt bidrage til at få bugt med nogen af de mange alkoholrelaterede udfordringer samfundet står med – både for den enkelte misbruger, men især for deres familier og børn.

Vi smagte os igennem hele Teedawns sortiment – fire forskellige øl (og i den gode ånd, kun i smagsprøve-mængder:)) –  og spiste en masse rar charcuteri, ost og fritter i bedste Sokkelund-stil. Selvom barnet opførte sig ret eksemplarisk, var jeg alligevel kortvarigt fraværende da der blev smagt på varianten Wheat Cut – som de andre med-drikkende dømte til aftenens bedste. Jeg kan derfor kun berette, at både Lager Cut og Lemon Beer faldt i min smag. Særligt sidstnævnte, der var ultralet, frisk og sød/syrlig – og ikke særlig ølagtig (hvis man skulle være ude efter sådan en mundfuld), ville efter min mening være et hit til en let frokost.

TeeDawn kan primært købes på restauranter und so weiter og i enkelte meget velassorterede supermarkeder og vinhandlere. Som en start kan vi da derfor anbefale at kigge efter TeeDawn øllene til julens og nytårets mange frokoster og fester, hvis man gerne vil køre hjem. Og nu vi er i gang, skal der da også lyde en anbefaling til altid gode Sokkelund og deres mad. De er efter min mening en af de eneste cafeer/bistroer i byen, der stadig formår at lave klassiske café-retter, som burgere, Ceasar salad eller Club sandwich, som man rent faktisk gider at spise og emmer af kvalitet.

teedawn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN HELDIG VINDER