THE-TID

CHOKOLADETÆRTE

 photo chokotaeligrte08_zpsa8f72aad.jpg

 photo chokotaeligrte07_zps0870f2f3.jpg

For nylig var det endelig tid til at se mine søde folkeskoleveninder. Jeg elsker at være sammen med dem og har ærligt talt ret meget optur over, at der er nogen der har kendt mig så længe, og som stadig gider at hænge ud med mig.

De kom her, da det egentlig syntes at være det nemmeste for mig med Benny, der helst vil have sin mor om aftenen og samtidig går så tidligt i seng at jeg ikke ville kunne have ham med ud. Heldigvis var damerne med på at komme her, så for en gangs skyld måtte jeg bag kødgryderne. Må indrømme at det godt kan være lidt svært for tiden og at det tit er Magnus der står for aftensmaden. Jeg synes slet ikke jeg når at tænke over, hvad vi skal have at spise før at maden skal stå på bordet. Håber altså virkeligt at det bliver lidt bedre på den front, ellers er det sguda op ad bakke med en madblog 🙂

Aaanyhoodles. Jeg tyede til en god gammel klassiker, nemlig en standard lasagne, som jeg forberedte kødsaucen til dagen før. Så var det nemlig bare at lægge sagerne sammen om eftermiddagen og stoppe herligheden i ovnen.

Hvad der derimod ikke skulle i ovnen var den no-bake chokoladetærte, jeg havde besluttet mig for at forkæle mine veninder med. Den poppede op i mit facebook-feed nogle dage før, vi skulle ses. Og det tog jeg altså som et tegn på, at den måtte på bordet.

Årsagen til at den dukkede op på fb er, at jeg føler Honest Cooking – og jeg må sige, at de altså virkeligt tit byder på opskrifter, der vækker min nysgerrighed, og som også tit bliver gemt i min lille opskriftsmappe i min browser.

 photo chokotaeligrte06_zps613d145e.jpg

 photo chokotaeligrte01_zps11f9a087.jpg

 photo chokotaeligrte05_zps0a84f56a.jpg

 photo chokotaeligrte03_zpsb4e32bea.jpg

 photo chokotaeligrte04_zps7eb42f3a.jpg

Du kan se originalopskrift her – jeg ændrede lidt hist og her, så du får den også med mine egne noter her:

Du skal bruge:
250 g kiks – jeg brugte digestive, men ingefærsmåkager eller andet lækkert, kunne helt sikkert også være godt.
100 g smør
250 g chokolade, jeg blandede 65% og 80%
250 g fløde pisket til skum
lidt ekstra chokolade til pynt

Sådan gør du:
Kiksene knuses – jeg brugte min minihakker og tog det i mindre portioner
Smørret smeltes og kiksekrummerne røres i
Blandingen presses i en 24 cm form med udtagelig bund og sæt den på køl i 30 minutters tid
Jeg syntes at bunden var blevet lidt for tyk, så da den havde sat sig, tog jeg en teske og skrabede en del af den ud. Kald det madfrådseri, men jeg tror altså det var nemmere at gøre sådan end at lave en mindre portion og forsøge at fordele den i formen.
Fløden piskes til skum og chokoladen smeltes over vandbad
Lad chokoladen køle lidt af og tilsæt så en skefuld flødeskum, som straks røres godt ud i chokoladen. Min chokolade klumpede lidt her, men jeg kunne fint røre det ud. Tilsæt flødeskummen lidt ad gangen, så massen ikke skiller. Folk flødeskummet i med en dejskraber
Fordel chokolademassen i formen oven på bunden og glat den ud med dejskraberen
Lav chokoladestrimler af den ekstra chokolade – jeg lavede det med en kniv, som jeg skrabede henover overfladen af chokoladen – og fordel det over kagen.
Sæt på køl indtil servering.

Jeg serverede kagen med rysteribs – en hindbærcoulis eller andet kunne bestemt også være godt!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE-TID