PÆNT GODDAG FRA MADBLOGGEREN UDEN KØKKEN

MAZARINTÆRTE MED KIRSEBÆR

mazarintaerte
I forrige uge fik vi besøg af min kærestes kolleger og i dagens anledning tog vi os rent faktisk sammen og kiggede et par af vores mange fine kogebøger igennem, før vi besluttede os for menuen. På vores vej gennem reolens bøger fandt vi Løgismoses VINTER-kogebog, der indeholder virkelig mange mundvandsdrivende opskrifter (og billeder). Jeg ville sådan set gerne have lavet det hele, men det, der blev bedriften i denne omgang, var en hjemmelavet mazarintærte med ristede nødder og syltede kirsebær på toppen. Det var nemlig samtidig en god anledning til at bruge det tiloversblevne glas amarena-kirsebær vi havde tilovers fra julens ris a la mande.

Den blev virkelig god, men faktisk endnu bedre et par dage efter, hvor vi havde den med som takeaway-dessert, da vi kiggede forbi Julie og Magnus nye hytte. Skulle jeg lave den næste gang ville jeg nok smide lidt vanilje med ned i tærtefyldet for at give den endnu mere afrundet smag i alt det søde.

Opskriften (justeret en anelse fra Løgismoses version) er som følger:

Mørdej

  • 65 gram koldt smør
  • ca. 150 gram hvedemel
  • 50 gram sukker
  • 1 M/L æg

 

Tærtefyld

  • 200 gram groftrevet marcipan
  • 100 gram flormelis
  • 100 gram blødt smør
  • 25 gram mel
  • 100 gram smuttede mandler
  • 2 æg

 

Topping

  • Ca. 100 gram god mørk chokolade – gerne i knapper
  • en stor håndfuld ristede nødder
  • ca. 15 amarena kirsebær (dem man bruger til kirsebærsauce til jul)

 

Start med mørdejen. Smør og sukker røres godt sammen og melet tilsættes. Når du har en ensartet masse tilføjes ægget. Den originale opskrift sagde 125 gram mel, men det var alt for lidt til min dej. Derfor har jeg skaleret op her. Prøv dig frem. Er dejen for klistret og umulig at arbejde med, så følg din intuition og smid mere mel i. Pas på med at arbejde for meget med mørdejen, da den så laver ballade og trækker sig sammen under bagning. Du skal blot kunne samle den til en rund kugle unden at få alt for klistrede fingre eller bordplade. Pak din dejkugle ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i ca. 1 time. Efter en times tid rulles dejen ud på en meldrysset bordplade. Tag evt noget bagepapir til hjælp, hvis den klistrer meget fast på dit underlag. Når dejen er fint rund og ca. 5 mm tyk lægges den forsigtigt over i en smurt tærteform med løs bund, og så skal den en tur på køl igen.

Mens dejen køler igen, samles mazarinmassen. Marcipan og flormelis røres sammen. Herefter tilsættes smør, mel og de finthakkede mandler. Til sidst tilsættes æggene.

Når fyldet er rørt fordeles det jævnt over den kolde tærtebund og bages i en 175 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Min kunne godt have fået en anelse mere, da jeg synes den var lidt for bleg i det hele vejen ned til bunden, men prøv dig frem. Det er nok afhængig af din ovn.

Når tærten tages ud af ovnen drysset den med dine chokoladeknapper, der efter et par minutter er smeltet af varmen, og så er det bare med en rund kniv eller paletkniv at fordele det jævnt på toppen af tærten. Som prikken over i’et fordeles kirsebærene og nødderne. Og så er der serveret 🙂

mazarintaerte2

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÆNT GODDAG FRA MADBLOGGEREN UDEN KØKKEN