FIN FINERE FØDSELSDAGS-LAGKAGE

BABYMAD: +6 MDR. SNACKS

babymad_aftensmad2
Det er ved at være lidt tid siden, at vi har skrevet om det dersens babymad, men med en baby, der snart nærmer sig de 10 måneder, så må jeg hellere skynde mig at få skrevet de her indlæg før jeg glemmer, hvad vi egentlig gjorde, da hun blev seks måneder:)

Når baby bliver ca. seks måneder begynder der at blive lidt mere frit slag på madkontoen – og noget af maden ligner tilnærmelsesvis det vi voksne spiser. I dette indlæg vil jeg skrive lidt mere om, hvad der har været hits på snack/mellemmåltids-fronten her i hytten.

Hjemmebagt rugbrød uden kerner

Rugbrød med lidt leverpostej, avocadomos eller smør var hurtigt et hit hos os. Har du en surdej, så er det rimelig nemt at flække dit eget rugbrød sammen. Jeg har aldrig kunne få oparbejdet en surdej selv, men arvede en sjat – og derfra er det gået strygende. Med basen på plads har jeg lavet dette rugbrød og så bare erstattet kernerne i step 2 med en blanding af rug- og hvedemel. De små søde kræ må nemlig ikke få hele kerner i starten. Jeg har skåret rugbrødet ud i små tern og så synes jeg faktisk at vores datter var ret hurtig til nemt at gafle rugbrødet op med hendes små tykke fingre. Ellers kan man jo hjælpe dem lidt på vej, hvis man tror på den slags.

babymad_aftensmad9

“Gnave-stænger”

Ved siden af den klassiske mos, der stadig er på repetoiret i 6-9 måneders alderen kørte vi også alskens variationer af “gnave-grønt” eller andet spiseligt, der kan passe i en lille babyhånd, der er ved at prøve kræfter med spiseriet selv. Der er ikke noget rocket science her, men vi har været glade for følgende fire:

  • Den klassiske – agurk i stænger
  • Den spøjse – Änglamarks majs-snacks
  • Den sunde – (ud)kogt brocollibuket
  • Den fedtede – rugbrød med leverpostej

 

Og sådan nogenlund i kronologisk rækkefølge, hvis man overvejer hvornår man kan introducere hvad. Jeg har altid undret mig over de der majssnacks, når jeg har set andre forældre servere det for deres små poder, men det ryger ned som en leg (det ryger også meget nemt på alt andet – og klistrer forfærdeligt), og har reddet mangt en gåtur med et hysterisk barn.

 

Kyllinge-postej

Ifht. at prøve sig frem med kød til baby, så fandt vi ud af, at vores barn bedst tog det lyse kød i starten, som fisk og kylling. Derfor skyndte jeg mig også at hapse en øko kyllingepostej med hjem, da jeg spottede den i Kvickly en dag. Jeg havde simpelthen aldrig lagt mærke til den afart af postej, men den smager sådan set ganske fint og det ryger lige lukt i løgnhalsen på en omgang rugbrødshapsere herhjemme, så vi er tilfredse.

 photo hanegal_zpsjjx8bsnk.png

Banan-pandekager

En af mine søde mødregruppe-damer, hvis dreng liige var en måneds tid ældre end Ella, havde stor succes med små pandekager, så det har vi også prøvet os ud i – og de er også ret praktiske til at tage med på tur – og til at spise før man vil introducere al for megen hvedemel til de små maver.

Hvis du blander nedenstående – og fx steger det på en pande i en omgang kokosolie, så har du en fin lille stak, der kan ryge i køleskabet og tages frem efter behov.

  • 1 banan
  • 1 æg
  • 1 lille håndfuld finvalsede havregryn
  • Vanilje/kardemomme
  • Evt. lidt mel

babymad_aftensmad7

“Innocent-is”

Hvis man døjer med en baby, der døjer med tandfrembrud, så kan det være en god idé at give dem noget køligt at gumle på, fx kolde agurkestænger. Et andet smart trick er de små Innocent Kids smoothies man ofte kan få i pakker af fire. Jeg har et par gange været heldig at finde dem på tilbud enkeltvis i Kvickly på sådan noget datoservice-tilbud – og så bare smidt dem i fryseren. Og vupti, så har du en nem skub-op is, som selv de helt små må få, da der ikke er andet end frugt i Innocents smoothies. Da jeg prøvede konceptet af, var min datter stadig for lille til at styre sådan en skub-op is selv, og det er nok også meget godt at hjælpe lidt, da der nok er lidt rigeligt is i sådan en hel juice-brik.

babymad_aftensmad5babymad_aftensmad4

Da min datter nu er blevet snart 10 måneder er vi meget modigere med, hvad hun må få – og da hun tilmed er rimelig altspisende, og sådan set også skal begynde at spise mere og mere af det Sundhedsstyrelsen kalder “familiens mad”, så får hun altså snildt alskens frugt, boller, pandekager, rugbrødsmadder med ost, små frikadeller og hvad der nu ellers lige er i køleskabet til mellemmåltider – og det synes hun er en fest. Så er man ved at gå i spåner over al den “special-mad” man har gang i når børnene starter på mad, så bare husk at det ikke er meget mere end tre måneders tid, det drejer sig om 🙂

babymad_aftensmad8

2 kommentarer

  • Louise

    Her er bananpandekagerne også et hit. Jeg har for nyligt byttet bananen ud med kogt/ bagt græskar med succes.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FIN FINERE FØDSELSDAGS-LAGKAGE