SOMMERDESSERTCREME
Vores kolonihave er særdeles gavmild hvad bær angår i år – og det er fantastisk. Skovjordbærrene vokser sig store og søde og nye kommer hele tiden til. Ribs, solbær, stikkelsbær, solbær og hindbær er også klar og kirsebærrene varmer op til at være spiseklare.
Derudover køber jeg en del jordbær pt. Det er bare med at spise så mange som muligt, mens man kan – de er sikkert snart væk! Til alle disse bær – rå som i kompot – (samt rabarber) fungerer denne dessertcreme helt formidabelt.
Der er ikke den store hokuspokus over den. Den er bare mild og cremet med en dejlig vanillesmag. Crunch af en art kan tilføjes, hvis man er til den slags. Eller måske hakket/revet chokolade.
Du skal bruge:
- 1 del græsk yoghurt (jeg bruger 10 %)
- 1 del flødeskum
- Vanillekorn eller vanillepulver
- Lidt sukker/flormelis/xylitol
Sådan gør du:
- Rør den græske yoghurt med dit sødemiddel og vanille. Hvis du bruger sukker eller xylitol, så lad det stå lidt på køl, så det kan opløse sig ordentligt. Cremen skal ikke knase!
- Pisk fløden til skum og vend det i yoghurten.
- Tilsæt dine bedste sommerbær og nyd, nyd, nyd!
Jeg har forsøgt at lave den med skyr i stedet for græsk yoghurt. Jeg synes klart yoghurten er bedst, men jeg er også lidt af en fedtmås, så hvis du generelt elsker skyr, så brug trygt det i stedet.
Ser super lækkert ud! 🙂 Og ja, flødeskum og en eller anden yoghurt, smager bare så godt sammen 😉