1 ÅRS FØDSELSDAG

SUNDE OG FESTLIGE TREATS

fødselsdag vuggestuevuggerfest04

Jaja, Emilie skal jo ikke være den eneste til at give idéer til hvad man kan sende sit afkom afsted med til vennerne i vuggeren. Benny og Ella har nemlig fødselsdag ret tæt på hinanden, så jeg fulgte godt med, da Emilie skrev om, hvad Ella havde valgt at byde på, da hun fejrede sin første fødselsdag. Dog måtte jeg erkende at jeg ikke helt kunne gøre tricket efter, da sukkerpolitikken er noget strammere i vores vuggestue. Der er hverken plads til chokolade (heller ikke mørk!) eller – oh gru – krymmel! Ej, jeg synes nu det er fint nok, men man skal nogle gange lige vride hjernen en ekstra gang, når man gerne vil lave noget, der ser superfestligt ud, men som samtidig ikke må være vildere end en figenstang.

En af Bennys pædagoger sagde, at frugt, de ikke plejede at få, kunne være en idé – og den tog jeg til mig. Benny elsker (i perioder, de er sgu uforudsigelige, de små!) bær og melon, så det var det jeg endte på.

Jeg ville gerne have, at det var lidt festligt, men samtidig nemt at fordele og håndtere for de små hænder. Derfor gjorde jeg som følger:

Melonen blev stukket ud med små forme, jeg købte til overpris i Panduro (men cute er de. Må finde på nogle flere formål til dem, så de ikke virker til at have været så dyre ;-)). Vandmelon i stjerner og honningmelon i cirkler. Begge typer melon blev toppet med et bær, hhv. blåbær og hindbær og så fik de et lille flag igennem sig, så man også kunne mærke, at det var fødselsdag 🙂

vuggerfest02vuggerfest03

Vandmelonen, som jeg lagde ud med, voldte mig lidt problemer, da dens tekstur skiftede mellem blød og sprød i hver enkelt skive og jeg var lige ved at opgive projektet. Det lykkedes dog og honningmelonen viste sig så meget nemmere at arbejde med. Den røde farve i vandmelonen er jo bare noget så fin, så måske man bare skal være bedre til at vælge dem ud end jeg.

Vær også lidt opmærksom på hvor tykt du skærer skiverne. Jeg kom til at skære nogle af mine lige vel tynde. Med honningmelonen var det dog nemt at sætte to tynde skiver sammen til én.

Jeg var lidt spændt på om de ville vække glæde, og jeg har ikke bedt om fuld rapport fra vuggestuen, men at dømme efter Bennys reaktion, så har de været et hit. Han blev fuldkommen vild, da han så dem på køkkenbordet om morgenen, og prøvede at stille sig så meget på tæer og gøre sig så lang som mulig for at få grabberne i dem.

vuggerfest05

For at der også var lidt at blive mæt af, havde jeg bagt disse kiks. De har en dejlig mild smag og jeg skruede lidt op for kanelen, som fungerede rigtigt godt. Dog synes jeg, at de er svære at bage ensartet af. Jeg tror, jeg vil prøve at give dem lidt mindre varme i lidt længere tid, næste gang. Lige pludselig går det nemlig hurtigt. En pakke smør og resten af blåbærrene røg også med i kurven, og så var der afgang til vuggeren.

Farmor hentede Benny den dag og de havde guflet stort set alle de tiloversblevne kiks på hjemvejen. Benny havde spist mindst fem, mente hun, så de er i hvert fald også godkendt til børnebrug 🙂

PS. Hvis du ikke lige står og skal give et barn fødselsdagsguf med i vuggeren, så vil jeg da egentlig mene, at de små frugthapsere vil gøre sig godt i voksent selskab også. Måske i en højere, vildere version, fx som en del af et brunchbord eller en buffet.

4 kommentarer

  • Louise P

    Hej! Jeg skal ha fødselsdagsboller og frugt med i morgen til vuggestuen. Har bla købt fine fine dragefrugter og ananaskirsebær . Ikke så nordisk og meget dyre, men de ser festlige ud. Hvor har du flagene fra? Bollerne er nemlig knapt så festlige i sig selv så trænger til lidt pynt . Er i øvrigt vild med jeres momindlæg!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Louise. Uh, nu ved jeg ikke om jeg er for sent ude, men flagene fandt jeg i Tiger (Falkoner Allé – men mon ikke de har dem de fleste steder). Ellers ville jeg kigge efter pynt i Søstrene Grene eller måske Panduro. Tillykke med betten. Det lyder også flot og festligt med dragefrugt og ananaskirsebær!! Og dejligt at du kan lide momindlæggene. De små poder er jo blevet en rimeligt stor del af vores hverdag, så det ville virke helt mærkeligt ikke at inddrage dem på bloggen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var da en god idé selvom vandmelonerne lyder som lidt af en udfordring:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Tak, Mitzie! Og ja det var de altså, men jeg har også været notorisk dårlig til at finde gode vandmeloner hele sommeren. Håber da, at andre har haft mere held i sprøjten end mig! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 ÅRS FØDSELSDAG