BLOMKÅLSSALAT MED MASSER AF KNAS

BROCCOLISUPPE MED SPINAT – NEMT, BILLIGT, GODT!

broccolisuppe03

broccolisuppe

Ahh kender I det, hvor man får lavet noget mad og har det en lille smule OMG over sig selv. Sådan havde jeg det sidste weekend, hvor jeg ellers i smug havde aftalt med mig selv at vi bare kunne bestille pizza til aftensmad. Dog fik jeg under sønnikes lur spist så meget kage (opskriften kommer inden længe!) at jeg faktisk var riimeligt mæt og i hvert fald ikke havde lyst til hvidt brød og smeltet ost.

Derfor måtte jeg lige lure ind i køleskabet og se om jeg kunne skrue noget lidt lettere kost sammen. Gerne noget der ikke tog for lang tid, for jeg ville faktisk meget hellere se Løvernes Konge med Benny end at stå i køkkenet.

Det kom der så denne broccolisuppe med spinat ud af. Jeg tror det tog et kvarter-tyve minutter at bikse sammen og det smagte altså virkeligt skønt. Så skønt at jeg deler opskriften med jer på trods af de vintertrætte billeder jeg fik taget af sagerne. Vi fik noget rugbrød til, fordi det var det, der var i huset. Men et lækkert ølandshvede fra Meyers eller andet groft, hvidt brød ville også være virkeligt lækkert til.

Ovenpå kom lidt acido yoghurt. Dels for at give lidt smagskontrast med yoghurtens syrlige indslag, dels for at bryde den grønne flade. Havde jeg købt ind til formålet, havde jeg givetvis valgt creme fraiche, men yoghurten fungerede upåklageligt.

Som knas brugte jeg ristede boghvedekerner. De var allerede ristet i modsætning til baconen, der ellers også trak i mig. Bacon vil helt sikkert være et hit, men det var boghvedekernerne faktisk også. De gav lige et tiltrængt bid og sammen med frisk koriander, var toppingsituationen under kontrol.

Til 2 personer skal du bruge: 

 • 1/1,5 broccolihoved
 • 1 løg
 • lidt bouillon (jeg brugte en blanding af grøntsagsbouillon og kyllingeditto)
 • En sjat fløde
 • 3-4 kugler frossen spinat

 

Sådan gør du

 • Skær løget groft ud og svits de i en gryde med lidt fedtstof
 • Skær broccolien groft ud og svits det hurtigt med
 • Hæld vand over så det knap og nap dækker, tilsæt bouillon og kog broccolien næsten mør
 • Tilsæt spinaten og lad den tø
 • Når broccolien er godt mør, blendes hele herligheden
 • Tilsæt en sjat fløde og smag til med salt og peber
 • Servér

Alt i alt blev det bare en virkeligt dejlig og mættende sag, som både var nem og hurtig at lave, som hjalp lidt på grøntsagsindtaget og som virkeligt ikke koster det store at smække sammen.

 

broccolisuppe04

1 kommentar

 • Laura

  Mmmh, den ser virkelig lækker ud – især med de ristede boghvedekerner! Jeg studerer et semester i Scotland og da rygterne om vejret passer (det regner uafbrudt!), er det konstant suppevejr. Desværre bor jeg i kollegielejlighed med kollegiekøkken (da vi ankom, var der kun tallerkener, bestik og glas), så at blende sin egen suppe er utænkeligt. Men pyt, der findes heldigvis masser af gode supper på dåse 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLOMKÅLSSALAT MED MASSER AF KNAS