ASIATISK BROCCOLISALAT
Da Aarstiderne de fleste hverdage bestemmer, hvad vi skal spise, er det stadig sjældent, at jeg selv er kreativ i køkkenet i hverdagene. Så det bliver ofte i weekenden, og oftest søndag, hvor den ikke står på sjov takeaway, gæster eller lignende, at jeg går i køkkenet for at lave helt almindelig hverdagsmad. Forrige søndag blev det til denne gode broccolisalat, der fik æren af at spice Irmas forårsruller fra frost op. Det skulle jo stadig være nemt!
- 1 lille hoved broccoli
- 1 udkernet skoleagurk
- 1 avocado
- 1 stor håndfuld frisk koriander
- 1/4 frisk chili
- Dressing af: limesaft, risvinseddike, soya, lidt flagesalt og friskkværnet peber
Start med at skyl og rens broccolien og skær den i små buketter. Kog vand op og hæld det over broccolien, så den får en hurtig blanchering. Hak imens agurk i tynde halvmåner og avocadoen i tern, og finthak koriander og chili. Når broccolien er afkølet blandes den med de øvrige grøntsager, chili og koriander og dressingen vendes over.
Vi spiste salaten old school firser-style til nemme forårsruller direkte fra Irmas frysedisk. De var desværre et større hit i min erindring om barndommens nemme aftensmåltider end i virkeligheden. Men salaten. Den var go’ 🙂
Ingen kommentarer endnu