(SKABS)TOMATSUPPE
Tomatsuppe er sådan en hverdagshelt i køkkenet, der er så hverdagsagtig, at jeg nemt kan glemme, hvor godt det egentlig smager – og hvor ualmindelig lille en indsats, der skal til for at man har et godt måltid mad på bordet. Heldigvis kom jeg i weekenden i tanke om tomatsuppen – eller rettere sagt – den kom i tanke om mig. Jeg var søndagsdoven og det var lige, hvad det kunne blive til ud af køleskabet og køkkenskabenes gemmer.
Til et par sultne voksne og et barn brugte vi:
- 2 dåser hele flåede tomater
- 1 løg
- 1 lille squash
- 1 fed hvidløg
- 1/4 friskhakket chili
- 3 dåser vand (brug en af de tomme dåser fra tomaterne)
- God grøntsagsbouillon
- Tørret krydderier, fx timian, oregano og basilikum
- Et skvæt god balsamicoeddike og et skvæt ketchup
- Salt og peber efter smag og behag
- 2 store håndfulde små suppe-pastaer
- Olivenolie til at stege i
Til servering: God olivenolie og friskreven parmesanost
Fremgangsmåde
Start med at snit løg, squash, hvidløg og chili i tern steg det i en gryde i en god sjat olivenolie i et par minutter ved mediumhøj varme uden løgene brænder på. Smid krydderier, salt og peber i og steg videre og hæld så de flåede tomater, vand, bouillon, eddike og ketchup i. Lad suppen simre for svag varme i ca. 20 – 30 minutter og blend med en god stavblender. Smid dine håndfulde suppe-pastaer i suppen og kog videre for svag varme i 5-10 minutter alt afhængig af kogetiden for dine pastaer. Server med lidt god olivenolie på toppen, reven parmesan og et kværn peber.
Et hit for store og små madører og fedtfingre!
Ingen kommentarer endnu