KARTOFFELSALAT
Emilie
De sidste par dages solskin har jo mere end indbudt til sommerlig mad. Derfor fik jeg pludselig en voldsom craving for kartoffelsalat til aftensmaden i går. Det kunne diverse sager i køleskabet heldigvis godt hjælpe med – og jeg fik bikset denne herlige, og en lille smule grønne, kartoffelsalat sammen.
Til to personer:
- En halv pose/bakke små nye kartofler
- 1/2 agurk
- 1/2 bundt grønne asparges
- Toppen af et salatløg eller to forårsløg
- 2 blade ramsløg
- 1 stor spiseske creme fraiche 18 %
- 1 stor teske mayo
- 1 teske grov sennep
- Friskkværnet peber og flagesalt
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, men stadig så der er bid.
Udkern agurken og skær den og asparges i små bidder af ca. 1 cm. Snit løg og ramsløg fint. Vend det grønne med creme fraiche, mayo, sennep og salt + peber. Når kartoflerne er kogte og let afkølede skæres de i kvarte og vendes sammen med alle de øvrige herligheder.
Spises oplagt med en god pølse eller bøf på grillen og lidt grøn salat ‘on the side’!
Ingen kommentarer endnu