PIMPET YOGHURT OG EN NY BOG

FAMILIEVENLIGE GRILLERIER

Gane&Gaffel_grillebrød-med-feta2_v2SPONSORERET

Her i den meget tidlige forsommer spurgte Kosan Gas om vi ville være med til at udvikle en række opskrifter på mad over (gas)grill sammen med de dygtige madbloggere Ditte fra The Food Club og Nadia fra FoodFanatic. Og da sommeraftener med mad over grill er et hit hos både Julie og jeg, takkede vi pænt ja. At grilleriet så foregår over gas gør det blot endnu mere praktisk og nemt at gå til – og særligt, når man skal få mættet nogle små børnemunde inden kl. slår 18-nul-dut er det pivpraktisk, at man ikke skal stå og vente halve og hele timer på glødende kul, når der skal grilles. Hjemme på min matrikel har vi fx fået anskaffet os en kæmpe gasgrill ud til vores kolonihave, der bl.a. også var i brug til det store hotdog-grilleri til vores bryllup sidste sommer, og på de varme dage i år har den også allerede været i fuld sving til alt fra pizza på grill, til grillede grøntsager og gode burgere (som jeg må dele en opskrift på, med jer med lejlighed – de blev virkelig gode!!).

Vores bidrag til Kosan Gas’ opskrifter endte sjovt nok i den børne- og familievenlige boldgade og blev testet af en noget råkold marts-eftermiddag over en lille fiks bord-gasgrill i Julies baggård. Vi kastede os ud i en masse gode småretter i form af grillede kyllingelår med spicy ananassalat, grillspyd med kødboller, peberfrugt og laber dyppelse samt grillet brød med grillet feta-tomat dip.

Gane&Gaffel_ananassalat_v2 Gane&Gaffel_kødbolle-spyd_v2 Gane&Gaffel_Grillbrød-med-feta5_v2

Alle opskrifter kan findes lige her på Kosan Gas’ hjemmeside – men som en lille appetizer (i helt bogstavelig forstand) kan I få en forsmag lige her – nemlig i form af vores anretning af brød bagt på grill med  grillet feta-tomat dip. Brød og feta er perfekt som en uformel  og rustik velkomstsnack til grillgæsterne, mens aftenens hovedret(ter) tilberedes.

Snack attack til ca. 4 personer: Grillbrød med grillet feta og tomater

Til brød

  • 6 dl vand
  • 1 ½ tsk tørgær fx fra Doves Farm
  • 9 dl hvedemel
  • 2 dl rugmel
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk salt
  • Lidt olivenolie

 

Til tilbehør

  • 1 bakke cocktailtomater
  • 1 godt stykke feta
  • Olivenolie
  • Basilikum
  • Evt. ¼ rødløg
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Hæld vandet i en skål og rør tørgær i. Tilsæt salt og mel lidt af gangen, så det optages og bliver til en lind dej. Dejen skal til sidst have konsistens som tyk, sej grød. Lad dejen stå i ca. ti minutter, rør igen og hæld dejen over i en stor bøtte med låg, der er smurt med olivenolie. Lad stå i køleskab natten over – eller ca. 8 – 12 timer.

Skyl tomaterne og skær dem over på langs. Læg dem i et stykke sølvpapir, krydr med salt og peber og saml sølvpapiret om tomaterne og fold kanterne godt ind, så pakken lukkes helt.

Læg fetaen på et stykke sølvpapir, hæld lidt olivenolie ved og lav endnu en sølvpapirspakke.

Dejen hældes i et ildfast, grilldygtigt fad på ca. 15 x 25 cm foret med bagepapir og lidt ekstra olivenolie og bages i grill under låg i ca. 45- 50 minutter ved 200 grader. Husk ikke at åbne låget (i al fald ikke særlig tit, så slipper du den gode luft ud). Juster bagetiden efter din grill, hvis du har en større grill, skal du sandsynligvis give brødet lidt kortere tid. Dette passede til vores bord-gasgrill. Har du en pizzasten, så læg den meget gerne under fadet, så du undgår at bunden af dit brød (eller fad!) brænder på. Tag til allersidst brødet ud af formen og grill det hurtigt på begge sider. Når brødet er ved at være færdigt lægges de to pakker på grillen og gives 10-15 minutter.

Pak fetaen ud og læg den nu varme og smeltende feta over på en tallerken. Åbn tomatpakken og hæld tomaterne udover fetaen. Hæld 1-2 spsk olivenolie over, riv lidt basilikum over og drys evt. med lidt rå rødløg. Afslut med friskkværnet peber og ost, tomat og olie op med det nybagte brød.

Gane&Gaffel_grillebrød-med-feta2_v2 Gane&Gaffel_Grillebrød-med-feta5_v2 Gane&Gaffel_Grillbrød-med-feta5_v2

Billeder af Ditte Ingemann

2 kommentarer

  • Vibeke Toft Andersen

    Hvor er det dejligt med alle de lækre grill-opskrifter her i sommerheden. De er strålende til at hygge i haven samtidig med at man slapper af med en anden saftig sag som ebogen Direktørens sekretærer. Tusind tak for nogle virkelig dejlige opskrifter!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PIMPET YOGHURT OG EN NY BOG