POMMES ANNA - SMØRSTUVEDE KARTOFLER

ONLINE KAFFE-NØRDERI OG HJEMLIG KAFFE-ZEN

homebarista01homebarista05homebarista07

SPONSORERET INDLÆG

Uh altså. Findes der noget dejligere end velbrygget kaffe og en lille stund med ro til at nyde den i?

Vi har begge været langsomme startere på kaffefronten, og måske derfor drikker ingen af os kaffe bare for at drikke kaffe, altså i vanesammenhæng. Næh. Det skal altså være ordentlig kaffe! Sur termokaffe og kedelig slavemaskine-ditto springer vi nemt over.

Men altså. Det kan faktisk godt gå hen og blive en dyr affære, at besøge sin fancy kaffepusher for ofte (spørg bare disse to damer på hhv. barsel og deltidssygemeldt med hjernerystelse. Der er (lidt for) god tid til at købe kaffe). Derfor kom buddet om at teste Homebarista og deres sortiment noget så belejligt. Homebarista sælger kaffegear af den lækre slags – og har et velkurateret udvalg af kafferelaterede produkter. Lige fra kaffekværne, tragte i forskellige materialer, espressomaskiner og aeropresser til kaffebøger, smukke kander og gear til din outdoorkaffe. Kort sagt, alt hvad du har brug for til at brygge din kaffe selv.

homebarista03homebarista02

Vi faldt bl.a. for det sindssygt smukke brand KINTO, som ingen af os kendte til før, men som ligesom Hario og Kalita stammer fra Japan. De kan altså bare noget med æstetik og funktionalitet, de japanere!

KINTO har bl.a. et kaffefilter i rustfrit stål, hvilket jo er intet mindre end genialt. Aldrig løber man tør for filtre og sørme om det ikke kan gå i opvaskemaskinen (Succeskriterium nummer et – Hurra!). Sådan ét røg i kurven sammen med denne sindssygt smukke porcelænstragt (vi er i øvrigt forelsket i alle kopperne, som bruges på billederne af KINTO-produkterne. Må nok tage på shoppetur til Japan snarest, eller – måske mere realistisk – afsøge alle kroge af internettet..), denne serveringskande og denne kedel, som gør det nemmere at hælde vandet i det rigtige tempo over kaffen (og som er ret god til at vande potteplanter med også, hvis man må være så fri!) . 

Og med ovenstående sæt har vi så kastet os ud i vores fælles første nørdede filterbryg. Homebarista har bl.a. skrevet en guide til filterbryg på Hario V60, som vi lurede lidt på. Og på de fine æsker til KINTO-produkterne stod en lignende illustreret vejledning. Vi havde valgt en ret lyst ristet kaffe, da det er det, vi begge synes passer bedst til filterbryg – og i første hug lykkedes det altså at få en virkeligt dejlig kop kaffe i kanden. Samtidig gav det faktisk ret meget blod på tanden til at fortsætte nørderiet og tilpasse bryggeriet til lige netop vores smagsløg.

homebarista04homebarista06

Der er virkeligt noget zen-agtigt over at brygge kaffe på denne måde. Selvom vi både havde vægt og timer ind over, så var det bare dejligt at fordybe sig i noget så simpelt som at hælde vand over kværnede kaffebønner. Se dampen fra vandet stige til vejrs og kaffen “blomstre op” og nyde duften, imens vi bryggede. På samme måde som man kan have det, når man ustresset (dvs. uden børn der græder/hiver en i buksebenet/kravler på køkkenvæggene) forbereder et måltid mad, og bare er i flow med råvarer og stegepandens brusen, så giver kaffebryggeriet et dejligt break fra alle mulige og umulige tanker, mentale huskelister og praktiske smågøremål. Og så tager det altså ikke meget mere end 5 minutter. Et ret hyggeligt og overkommeligt selvforkælelsesritual.

Har du også gået og overvejet at opgradere dit hjemmekaffegear, så kan du tjekke Homebarista.dk ud OG få 10% rabat indtil 28. februar 2017 med koden GIVEME10. Du kan også følge Homebarista på facebook og følge med i gode tilbud m.m.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

POMMES ANNA - SMØRSTUVEDE KARTOFLER