GO-TO-NUDLER

FYLDIG OG FROKOSTEGNET LINSESALAT

belugasalat2

I sidste weekend biksede jeg denne rare og sunde salat sammen, hvor de små fine belugalinser spillede hovedrollen. Den er i udgangspunktet vegetarisk – men hvis du ligesom mig synes bacon er en rar ting – så smid en god omgang bacon på en pande og top salaten op med lidt bacontern inden servering.

Ingredienser

  • 150 belugalinser
  • 1 lille squash
  • 1-2 små gulerødder
  • 1-2 forårsløg
  • Blandet salat, fx et lille hovede romainesalat og en bakke rucolasalat
  • God blød gedeost, ca. 150 gram. fx Tebstrup i olielage

 

  • Dressing af: god olivenolie, æblecidereddike, lidt citronsaft, hvidløg, salt og peber

 

Start med at kog belugalinserne efter anvisning på pakken. Det tager ca 20 minutter. Imens de koger, blandes en olie-eddikedressing af et par spiseskeer olie, eddike, et fed revet hvidløg og citronsaft. Hak også forårsløgene og gulerødderne fint og vend dem i dressingen. Når linserne er kogt, drænes de for kogevandet og vendes med dressing/gulerødder/forårsløg, så linserne soaker dressingen op, mens de stadig er lune.

Skær squashen i tynde skiver og steg den i olivenolie på en pande for høj varme og smag til med lidt salt, peber, oregano eller andre krydderurter.

Skyl og tør salaten og riv den i mindre mundrette stykker.

Anret nu salaten. Start med at læg salaten i et stort fad og fordel herefter linseblandingen og squash ovenpå. Top til sidst op med gedeosten, som du “smuldrer” ud mellem fingrene. Hæld evt lidt af den gode olielage fra gedeosten med over salaten.

Og er du anarkistisk, så smid den der bacon på toppen;)

Vi serverede salaten med godt hvedebrød og hummus

belugasalat belugasalat3 belugasalat4

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GO-TO-NUDLER