GO-TO-NUDLER
Kender I det med at få lavet en ret, der bare er hurtig og nem og fungerer, og muligvist også: som ens barn (pt!) lystigt spiser?
Nåh, men sådan har jeg det med denne nudelret. Kød og grønt kan varieres i det uendelige – og kød kan helt udelades. I den fotograferede version havde jeg et stykke kalvefilet, som jeg skar i bøffer, stegte og skar ud i skiver. (En rest) Kylling kunne også være herligt. Kødboller var også en mulighed. Eller måske et andebryst? Ellers er helt almindeligt hakket kød (okse, kylling, kalv) også et stort (og nemt) hit – og nok det jeg selv bruger mest.
Jeg er ikke sikker på, at der er særligt meget autentisk over opskriften med den smager sådan dejligt dansker-eksotisk: Velkendt og trygt og så med lidt “pift af udenlandsk” i form af limeblade, citrongræs, soya og fishsauce.
Friske limeblade køber jeg i et asiatisk supermarked eller velassorteret grønthandler af en slags. De kan holde sig i fryseren sådan cirka for evigt. Citrongræs fås bl.a. i Irma (eller i thai supermarkedet/grønthandleren, når du nu alligevel er der) og det smider jeg også på frys. Works like a charm. Og begge dele giver en herlig frisk smag til diverse “asiatiske retter”.
Du skal bruge (til to personer):
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g kød
- 200 g grønt (broccoli bruger jeg næsten altid, men gulerødder, porrer, peberfrugt m.m. kan bruges)
- 4 dl bouillon
- 3-4 limeblade
- 1 stængel citrongræs
- Soya
- Fishsauce
- 1-2 dl kokosmælk (kan erstattes med fløde, hvis man er løbet tør)
- Nudler til to (læs på pakken)
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg og svits det på panden
- Tilsæt kød (hvis råt, ellers vent til sidst) og svits
- Tilsæt grøntsager og lad dem få lidt varme
- Hæld bouillon og kokosmælk over og lad det simre
- Smid limebladene ved
- Hak citrongræs-stænglen meget meget fint og tilsæt til saucen
- Nudlerne tilberedes efter anvisningerne på pakken
- Smag til med soya, fish sauce, peber og evt. lidt sukker. Jeg plejer bare at salte med soyaen
- Vend nudlerne i saucen til sidst og servér
- Ét voila!
Det tager måske 20-30 minutter at bikse sammen og både jeg og husets lille beboer er vilde med det.
Ingen kommentarer endnu