Æble og kokos i skøn harmoni

Af: Lise
Denne kage vandt 1. præmien i en kagekonkurrence på øen Endelave og er super god og fyldig til den kommende juletid.
250 g mel
125 g kokos
150 g sukker (stødt melis) + 100 g til frugten
250 g smør (rigtigt smør)
2 spsk. Vaniljesukker
6 æbler ca. 600 g i alt
Flormelis til at drysse med
Tænd ovnen på 180. Hak mel, kokos og smør til det bliver klumpet. Brug koldt smør, da blødt smør vil få dejen til at samle sig, og det er ikke meningen. Tilsæt sukker i alt 150 g. Hak igen.
Skræl æblerne og skær dem derefter i skiver på ca. ½ cm. Bland med sukker i alt 100 g, vend æbleskiverne i sukkeret og tilsæt vanilliesukker. Vend æbleskiverne godt, så sukkeret og vaniljen bliver jævnt fordelt.
Smør en springform på 20 cm. Hæld halvdelen af dejen ned i formen og tryk den godt fast med fingrene. Hæld æbleskiverne over dejen. Hæld resten af dejen over æblerne og tryk godt til.
Sæt kagen midt i ovnen og bag i ca. 40 minutter.
Kagen drysses med flormelis, når den er afkølet. Serveres med chokoladeValrhona sovs, creme fraiche eller is.
Ingen kommentarer endnu