Julekål, ansjoser og smør

Anbefaling: Julesmovs på Ved Stranden 10

Var i dag på vinbaren Ved Stranden 10 sammen med nogle af mine yndlings-damer fra Uni. Vi blev til vores julefrokost enige om, at vi blev nødt til at gå ud og drikke en kop glögg inden julen for alvor satte ind. Som aftalt, så gjort og valget faldt på vinbaren Ved Stranden 10.

Det er sjovt med den adresse. Det ligger så tæt på alt inde i centrum, men det er alligevel først inden for den sidste måneds tid, at jeg har fattet at den gade kan noget. Var først på besøg i nummer 18 (så vidt jeg husker) på B&Ws gastropub og i dag gik turen altså til nummer 10.

Ved stranden er en fin lille vinbar i fredede lokaler. Første rum er en fin gammeldaws butik med disk og fin opsætning bag ved den. I næste rum står en masse borde og et par lænestole og mikset er fint med smukt gammelt glasfliseloft og moderne møbler og lamper. Det sidste rum er højst spisestue-inspireret med et langt bord med stole om, en fin lampe og mørkeblå vægge (ser allerede mig selv sidde til en vinsmagningsaften i sidstnævnte lokale, mens jeg prøver at forstå vinens mysterier og ikke se for fuld ud).

Vi fik serveret hjemmegjort gløgg i fine vinglas, brunkager i en lille trææske og æbleskiver drysset med flormelis og brombærmarmelade on the side. Alt hjemmelavet og uhyggeligt lækkert! Brunkagerne var nogle af de letteste og sprødeste, jeg nogensinde har fået – eneste minus må være at jeg cirka ville kunne spise en milliard styks i streg uden at føle nogen form for mæthed. Æbleskiverne var nystegte og fyldige og luftige på en gang. Ikke for søde, ikke for salte – og helt sikkert stegt i smør. Også glöggen var helt i top: Fyldet var begrænset til en tilpas mængde (jeg kan altså meget godt lide, når man skal drikke en glögg og ikke spise den). Fyldet bestod af rosiner, der både var bløde og samtidig havde bid og mandler, der var.. hmmm.. ja hvad var de? Røgede? Bagte? Saltede? Lækre, kan jeg i hvert fald huske (fik jeg nævnt at jeg fik to glas? :-))

Jeg endte med at betale 149 for to glas glögg og en andel af de æbleskiver vi havde bestilt (kan ikke lige huske regnestykket). Det er sikkert lidt dyrere end mange andre steder. men jeg var glad og tilfreds og lidt ligeglad med prisen, fordi jeg følte at prisen stemte godt overens med kvaliteten og kærligheden bag serveringerne.

Hermed en varm anbefaling om et smut langt væk fra vinterkulden og indenfor hos Ved Stranden. Dejligt når nogen gider at kræse om en med hjemmelavede godter hele vejen igennem.

Billederne glemte jeg at tage, så dem må i tænke jer til eller finde på www.vedstranden10.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekål, ansjoser og smør