Spaghetti Carbonara

Verdens bedste opfindelse, der kan kurere alverdens dårligdomme, fra tømmermænd til kærestesorger!
Tror Spaghetti Carbonara må kvalificere til at være en af bloggens kollektive livretter – jeg er vild med en kombi med både æg og lidt fløde, men en ren ægge-carbo er også et hit – måske Julie kan lokkes til at poste hendes ægge-version en dag…
Til 2 personer
ca. 300 g. tør pasta – penne eller spaghetti
4 æggeblommer (pasteuriserede)
2 spsk. fløde
50 g. friskreven parmesan + ekstra til pynt (og ikke noget med at snyde med det der pose-parmesan!)
150 g. bacon (gerne Irmas den tykke i skiver)
Salt og friskkværnet peber
Bredbladet persille
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken i rigeligt vand tilsat salt og olie. Steg bacon på en pande i mellemtiden og rør æg og fløde sammen med parmesan, salt og peber.
Når spaghettien er kogt, drænes den i en sigte – lad stå et øjeblik og vend sammen med bacon + fedt. Tag gryden af blusset og vend æggemassen i – dette trin kræver lidt øvelse for at æggene ikke koagulerer og bliver til røræg – men legerer fint om pastaen. Det vigtigste er at holde gryden fra blusset og vende forsigtigt rundt i massen. Drys derefter med kværnet peber, friskhakket persille, lidt ekstra parmesan og server!
Ingen kommentarer endnu