Svenske kötbullar

Vor kære nabolands (og IKEAs) svar på frikadellen – og et ret så fint svar endda!
Til ca. 4 personer
Fars:
500 g. hakket kød (halv okse/halv svinekød)
1 lille løg
1 æg
1 dl rasp
1,5 dl mælk
Salt, peber og allehånde
Mos:
6 store bagekartofler
Smør
Mælk,
Salt, peber og muskatnød
Tilbehør:
Tyttebærsyltetøj og grønne bønner
Til farsen blandes rasp og mælk og står og trækker til det får en grødlignende konsistens. I mellemtiden blandes kød, løg, æg og krydderierne. Raspe-blandingen vendes i og farsen trækker et par minutter.
Herefter formes bollerne med en våd teske, der ligges på et vådt skærebræt (skeen skylles i en kop vand mellem hver bolle). Når alt farsen er brugt steges kødbollerne i smør i ca. 5 min. på panden (kan evt. holdes varme i ovnen).
Mens farsen trækker, skrælles kartofler og sættes til kogning – ca. 20 min. Kartoflerne moses med smør, mælk og krydderier og røres sammen mens kötbullarne steges.
Det hele serveres med tyttebærsyltetøjet og de grønne bønner.
Ingen kommentarer endnu