Air Fork One

Svenske kötbullar

Vor kære nabolands (og IKEAs) svar på frikadellen – og et ret så fint svar endda!

Til ca. 4 personer

Fars:
500 g. hakket kød (halv okse/halv svinekød)
1 lille løg
1 æg
1 dl rasp
1,5 dl mælk
Salt, peber og allehånde

Mos:
6 store bagekartofler
Smør
Mælk,
Salt, peber og muskatnød

Tilbehør:
Tyttebærsyltetøj og grønne bønner

Til farsen blandes rasp og mælk og står og trækker til det får en grødlignende konsistens. I mellemtiden blandes kød, løg, æg og krydderierne. Raspe-blandingen vendes i og farsen trækker et par minutter.

Herefter formes bollerne med en våd teske, der ligges på et vådt skærebræt (skeen skylles i en kop vand mellem hver bolle). Når alt farsen er brugt steges kødbollerne i smør i ca. 5 min. på panden (kan evt. holdes varme i ovnen).

Mens farsen trækker, skrælles kartofler og sættes til kogning – ca. 20 min. Kartoflerne moses med smør, mælk og krydderier og røres sammen mens kötbullarne steges.

Det hele serveres med tyttebærsyltetøjet og de grønne bønner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Air Fork One