Lækker laks

Af Emilie
Som alternativ til den traditionelle laks og røræg eller gravad laks til årets julefrokoster forsøgte jeg i år med en hjemmebikset laksetatar, som bestemt klarede sig godt i konkurrencen mod silden, leverpostejen og rejerne.
Her følger en ca. opskrift, der rækker som forret til ca. 6 personer
200 gram røget laks
1 varmrøget laksefilet
1 bakke creme cheese
Et par spiseskeer creme fraiche (den fuldfede øko 38% er ikke et skidt valg)
Et bundt hakket purløg
Citronsaft
Knivspids dijonsennep
Peber og en smule flagesalt
Flødeosten, creme fraichen, purløg, citronsaft, sennep og peber røres sammen. Den røgede laks hakkes i små tern og den varmrøgede brydes i små stykker – det hele røres sammen med cremen, og tataren eftersmages med salt (laksen kan godt være rigelig salt i sig selv)
Serveres med grøn salat og små tomater, lidt hvedebrød eller sprøde knækbrød.
Ingen kommentarer endnu