Lillejuleaften på Salon 39

Lækker laks

Af Emilie

Som alternativ til den traditionelle laks og røræg eller gravad laks til årets julefrokoster forsøgte jeg i år med en hjemmebikset laksetatar, som bestemt klarede sig godt i konkurrencen mod silden, leverpostejen og rejerne.

Her følger en ca. opskrift, der rækker som forret til ca. 6 personer

200 gram røget laks
1 varmrøget laksefilet
1 bakke creme cheese
Et par spiseskeer creme fraiche (den fuldfede øko 38% er ikke et skidt valg)
Et bundt hakket purløg
Citronsaft
Knivspids dijonsennep
Peber og en smule flagesalt

Flødeosten, creme fraichen, purløg, citronsaft, sennep og peber røres sammen. Den røgede laks hakkes i små tern og den varmrøgede brydes i små stykker – det hele røres sammen med cremen, og tataren eftersmages med salt (laksen kan godt være rigelig salt i sig selv)

Serveres med grøn salat og små tomater, lidt hvedebrød eller sprøde knækbrød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lillejuleaften på Salon 39