Marbella kylling

Lasagne – min livret!

Af: Lise

Lasagne har altid været en af hofretterne i mit barndomshjem, og det har altid været af den gode hjemmelavede slags. Knorr og mornay sauce er noget, jeg først har lært at kende i en senere alder, og det behøver næsten ikke at siges, at det ikke på noget måde kommer op på siden af den hjemmelavede version.Nedenunder er opskriften på lasagne og bechamelsauce. Jeg er vild med, at en lasagne er ret “våd”, dvs. masser af sauce! Så er der også noget at dyppe brødet i. Til bechamelsaucen synes jeg, at det er et hit at bruge alt muligt forskellig ost (gedeost, danablu etc.) udover den mere gængse parmesan.

ca. 4 personer

Kødsaucen:
2 løg
5 fed hvidløg
700 g. oksekød
1 dåse tomatpuré
2 dåser hakkede tomater (gerne økologiske og gerne fra Italien, det er de mest smagfulde)
4 revne gulerødder
1/2 squash revet
En god håndfuld hakkede champignons
Lidt cayennepeber
Et godt skvæt balsamico (bringer noget intensitet frem i smagen)
Et glas rødvin
Oregano
En bøtte frisk basilikum
Salt & peber

Friske lasagneplader

Svits de hakkede løg og hvidløg i olie til de er klare. Tilsæt kødet og brun det. Put derefter de forskellige grøntsager og tomater i saucen og lad det svitse sammen nogle minutter inden hakkede tomater, balsamico, rødvin og krydderier tilsættes. Lad det hele småsimre ca. 15 min. og smag til med salt og peber.

Bechamelsauce:
50 g. smør
Mel
Mælk
Muskatnød
Ost
Salt

Smelt smørret og tilsæt mel til det bliver en melbolle. Herefter hældes mælk i under kraftig piskning (for at undgå klumper). Når konsistensen er cremet tilsættes ost, revet muskatnød og salt.

Byg lasagnen op lagvis med skiftevis kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader. Slut af med bechamelsaucen og drys med revet ost.

Bag lasagnen ved 175 grader i 30 min. (lidt længere hvis der anvendes tørre pastaplader).

Server med en grøn salat og godt brød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marbella kylling