Chokolade chokolade chokolade

Marbella kylling

Af: Lise

Jeg har fået den her helt fantastiske kyllingeret hos min faster i Los Angeles. Den stammer oprindeligt fra en amerikansk kogebog, The Silver Palate Cookbook, som er en klassiker derover. Retten er tilsyneladende meget 80’er, men den er ny for mig og har en utrolig lækker smagssammensætning af salt og sødme.

Retten laves dagen i forvejen, hvor den får lov til at stå og marinere natten over. Det kræver derfor lidt planlægning at lave.


Opskrift til 4-5 personer
1 stor kylling, parteret
Tørret oregano
Rødvinseddike
Olivenolie
Svesker
Kapers (med lidt af saften fra glasset)
Oliven (grønne eller sorte, alt efter hvad man foretrækker)
Hvidløg – masser!
Brun farin
Hvidvin
Salt og peber
Mariner kyllingestykkerne i alle ingredienser, pånær hvidvin og brun farin, i ca. et døgn.
Dagen efter tages retten ud og kyllingestykkerne lægges i et fad med skindsiden opad, drysses med brun farin og marinade og hvidvin hældes ved.
Steges i ovnen ved 175-200 grader i 45 min eller indtil stykkerne er møre og klar saft kommer ud, når der trykkes på dem med en gaffel.
Serveres enten varm eller ved stuetemperatur med fx en grøn salat og godt brød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade chokolade chokolade