Voksne burgere

O-NI-GI-RI

Follow my blog with bloglovin
Af Julie

SættetFor noget tid siden, da bloggen stadig kun lå i støbeskeen, brugte jeg den allerede til undskyldninger for madrelaterede køb. Bl.a. hos downtown – et ret så smart koncept, hvor man hver dag har mulighed for at købe et nyt tilbud, som man så kan bruge inden for en vis periode (som regel sparer man 50% og som regel har man et par måneder til at bruge det). Tjek det ud her, hvis du ikke allerede kender det: www.downtown.dk

Et af de tilbud, jeg har købt var 2 Onigiris og to saml-selv-supper hos Onigiri CPH. De har to butikker: En i Grønnegade og en i Jægersborggade.

Onigiri ligner en forvoksen trekantet makirulle uden fisk. Det lyder jo kedeligt, men det er det slet ikke. I virkeligheden er det en japansk ’sandwich’ – nem to-go-mad, som gode folk nu har valgt at bringe til lille Danmark. Og tak for det. Dens lidt tørt udseende ydre bærer på en hemmelighed. Trekanten er nemlig fyldt med alskens gode sager. Især den ene vi spiste, som var med laks og edamamesalsa var et hit! Tangen er på avanceret japansk vis separeret fra risene indtil man pakker onigirien op og holder sig derfor sprød. Edamamesalsa var frisk og helt perfekt til både laks, ris og tang og mæthedsfornemmelsen var let, men uden at være så let at man følte sig sulten hurtigt efter.

Laks og edamamesalsaSmart guide til åbning af onigiriVi fik også en saml-selv-suppe hver. Konceptet er ret så smart. Man får en kop med diverse grøntsager. Hertil vælger man en fond og et en type fyld. Jeg valgte to forskellige slags fond (detaljerne er glemt, sorry!) og ristet tofu og noget marineret kylling. Glemte åbenbart i min befippelse over alle valgmulighederne, at jeg faktisk ikke så godt kan lide sådan noget tofu. Må prøve at huske det til en anden gang. Supperne var (til trods for den kedelige tofu J) rigtig dejlige uden at være prangende. De er i hvert fald rigtig smart take-away mad. Man kan enten få sin suppe samlet i butikken eller også kan man få alle delene med sig og samle dem, når det er spisetid.

Grønt til suppenFond påFærdig suppeEneste alvorlige anke er Onigiri CPHs åbningstider. I hverdagen har de kun åbent til 18 – og så er der lukket i weekenden! Nærmest skandaløst. Det betyder faktisk at jeg ikke har fået en onigiri siden, fordi åbningstiderne passer mig så ringe. Det ville være fantastisk, hvis man kunne stikke forbi butikken en lørdag, hvor man var ude og gå en tur eller måske havde tømmermænd.

Fjollede åbningstider eller ej, jeg bliver nødt til at indrette mig. Der er nemlig mange andre smagsvarianter jeg skal prøve. Har i sær hørt gode ting om den med okseinderlår!

Se Onigiri CPHs blog her: http://onigiricph.tumblr.com/

2 kommentarer

 • Hej Julie, really cool post, thanks for the attention :). You might be happy to know that we are going to expand our opening hours in Jægersborggade to 19.30 for the spring/summer season. I’ll throw a link to your blog and this post on our site!

  Nicolas

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nicolas
   Glad you found us. That’s really good news – is already imagining sitting in Assistensen and eating Onigiris in the evening sun 🙂
   And thanks for the link!
   All the best
   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Voksne burgere