Ka’ de li’ østers?

Hotel Saxkjøbing

Af Emilie

Havde fornøjelsen af at være med arbejdet på bureaudøgn på Hotel Saxkjøbing her i starten af februar – sammenfaldende med min fødselsdag – herligt koncept at fejre fødselsdag med kollegerne på en helt almindelig torsdag!

Hotellet er placeret på byens centrale torv – hvilket ikke siger alverden, for Saxkjøbing er en ganske lille by, der er ret nem at overskue – men centralt lå det i al fald!

Hotellet er for nylig shinet op, så det i sand bindingsværks-stil er super charmerende. Et andet kæmpe plus er, at Claus Meyer har involveret sig i projektet – hvilket betyder kogebøger på værelserne i stedet for biblen, og lækker mad og drikke i restauranten. Claus Meyer er oprindeligt selv fra egnen og med passionen for områdets æbler, bær og andre gode frugtsager, er ambitionen at byde på masser af lokale lækkerier.

Både frokost (lækre lokale oste, gode rødbedesalater, fantastisk fed laks og perlebygsalat), middag og morgenmad (friskbagte boller af Ølandshvede og masser af andre gode sager) var helt i top – fik dog først hevet kameraet frem under middagen – hermed lidt ord og billeder på herlighederne:

Forret – rimet torsk med rødbeder i alle afskygninger (skum, bagte og kogte)

Hovedret – kød (kan pinligvis ikke erindre, hvad!) med perlebygsrisotto, brøndkarse og blomkålscrudité

Dessert – pærer i alle afskygninger con dulce de leche.

En af aftenens hvidvine, var et Rene Redzepi projekt – hvidvin dyrket i Danmark, og opkaldt efter hans datter, Arwen – smagte overraskende godt af dansk vin!

Alt i alt – alle mine varmeste anbefalinger til at kigge forbi hotel Saxkjøbing, hvis man er på egnen – eller i nærheden. Og som en ekstra bonus kan det fortælles, at der onsdagen inden vi var der, blev serveret stegt flæsk – sikkert en fast onsdagsting for at trække de lokale til, men altså stegt flæsk på en onsdag skader jo aldrig – lokal eller ej!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ka’ de li’ østers?