Grisede skumfiduser

Af Julie
Forrige weekend var bloggen i sommerhus. 24 timer havde vi og udnyttede dem til fulde med madlavning, fotografering, hygge og – meget vigtigt – spisning!. Før vi drog i sommerhus havde vi en større mailkorrespondance kørende om, hvilke madprojekter vi skulle have sving i. En af de ting, vi hurtigt blev enige om, var at vi skulle prøve Griseriets hjemmelavede skumfiduser. Opskriften er der ingen grund til at gentage. Du kan finde den lige her.
Dog bringer vi her et par billeder fra processen. Vi besluttede os for at lave dem med hindbærsmag og smækkede godt med vanilje fra i.
Det kørte skidegodt. Mest indtil vi skulle have skumfidusen ud af formen. Selvom vi havde ”foret den” med flormelis. Vi snakkede om, at formen måske skulle have været smurt med lidt smagsneutral olie først. I hvert fald var vi to fuldvoksne (og ikke mindst engagerede) damer til at befri fidusen fra formen. Klisterheden blev pacificeret med flormelis på alle kanter og så var den faktisk til at have med at gøre.
Konsistensen blev en mellemting mellem skum og vingummi. Dvs. ikke så luftig som købeskum (eh?), men den var altså riigtig god efter min mening. Og smagen var uovertruffen!
Da vi gik i seng efter endt madlavning og efter jeg personligt havde ”hvilet mig” (pænt udtryk for snorket) på sofaen i et par timer, kunne jeg ikke rigtigt falde i søvn. Begyndte derfor straks at tænke i nye smagskombinationer til fiduserne. Kan i forestille jer:
Citron mynte
Appelsin kanel
Granatæble
Jordbær rabarber
Ingefær (og citron/appelsin?)
Tror klart jeg må eksperimentere lidt videre med det skum dér!
Ingen kommentarer endnu