Hjemmelavet sushi og friske forårsruller
Af Julie
For lidt tid siden mødtes vi tre blogdamer hos mig for at lægge kloge fremtidsstrategier og selvfølgelig spise en masse mad. Det blev måske mest til det sidste, men som man siger, uden mad og drikke duer helten ikke.
Valget var faldet på hjemmelavet sushi og friske forårsruller. Som jeg vist har nævnt før, fokuserer vi tit på mad vi enten ikke har lavet før eller mad som tager lang tid/er svært at lave, når vi mødes. Så er der masser af tid til at eksperimentere og sparringspartnere gennem hele forløbet.
Her var sværhedsgraden ikke så voldsom, men det er alligevel sjældent at man lige får bikset både sushi og friske forårsruller sammen på en aften. Kombinationen udgjorde et fantastisk farverigt, friskt og smagsfuldt måltid.
Sushi:
To fiskeklassikere, når det kommer til sushi: Laks og Tun. Emilie havde fundet et sted, hvor de solgte disse stykker frosne, så de var klar til at blive til sushi. Smart.
Sushirisene blev kogt og overhældt med risvinseddike og lidt sukker. Her er de ved at blive “mast” ud på et stykke tang. Husk at lade være med at putte for mange ris på. Dvs. et ikke for tykt lag og kun på 2/3 dele af tangen. Ellers blive de altså keeedelige.
Her kan man bedre se ris fordelingen. Vi forsøge at holde fyldet simpelt, men til tider er det altså svært.
Ovenstående er hvad vi havde valgt at fylde i. Der var dog klart mere salg i avokado og agurk end i f.eks. gulerødderne.
Rullerne rulles stramt med en bambusmåtte (den til højre) og skæres ud i passende tykkelse. Her med laks, avokado, agurk og philadelphia.
De færdige maki’er. Mums. Vi havde også eksperimenteret med nogle tigerrejer. Vi ville egentlig have paneret dem i pankorasp, men det havde vi altså ikke lige fået skaffet. Derfor blev de vendt i mælk og lidt rugmel. De blev okay, men har vist ikke fundet deres færdige form.
Her steges rejerne i rigeligt olie.
Og her suges lidt af olien så ud igen 🙂
De friske forårsruller:
Det blev ikke til så mange billeder af rullernes tilblivelse. Men det er ganske simpelt. Lav noget lækkert fyld, masser af friske grøntsager m.m., der snittes fint. Til kød faldt valget på andebryst, som blev stegt med soya og honning på panden.
Også nogle af tigerrejerne fandt vej til rullerne. De bliver her marineret i hvidløg, chili og ingefær samt lidt soya og sådan.
Sådan så de altså ud. Da kød og rejer var klar blev de friske forårsruller dyppet kort i varmt vand og fyldt med alskens lækkerier. Igen skal man holde lidt igen med fyldet, eller er det altså svært at rulle dem.
Sidst men ikke mindst lavede vi tre forskellige saucer. Nederst til højre er det chutneymayoen fra Voksenburgerne, der har fået et skud friskhakket chili. Til venstre er det hoisinsauce varmet op med kokosmælk og tilsat ristede, hakkede, usaltede peanuts. Øverst er det en en klar dressing lavet på risvinseddike, lidt fishsauce, hvidløg, chili og lidt vand.
Det var lidt af en fest, da vi satte os til bords og den mæthedsfølelse man får er altså lidt lettere end ved en stor og tung ret. Det kan klart anbefales!
Næste gang det bliver lavet, så vil jeg gerne inviteret på middag 🙂