Stenbiderrogn nu!

Min bedste nemme chokoladekage

Af Julie

dagen efterDenne chokoladekage er nok den kage jeg oftest har lavet
1) fordi den smager godt
2) fordi den er nem (og billig) at lave

Kagen er fra bogen ”kager, der smager”, som jeg har brugt en del – også dens mange gode lagkager – og her beskriver de meget godt, hvad der gør kagen så god: det smager som om man har brugt meget lang tid og masser af chokolade på den.

Faktisk smagte jeg den første gang hos min veninde Dorte, som tit og ofte beriger mig med nye og dejlige madoplevelser. Før jeg fik fat i bogen fik jeg Dorte til at skrive opskriften ned til mig. Jeg fik den på det fineste postkort, som længe prydede mit køleskab. Jeg tænker altid på Dorte det fine postkort, når jeg laver kagen.

Kagen er enkel at lave, men der er nogle fifs, som jeg efterhånden har fundet ud af er ganske vigtige, for at få den bedste kage ud af opskriften:

 • Sigt alle de tørre ingredienser – det er altså smart. Der kommer ingen klumper på den måde.
 • Du skal røre – ikke piske! Når du pisker bliver dejen luftig og det er slet ikke meningen. Så rør stille og roligt. Brug en ske.
 • Lad kagen stå – gerne natten over. Den skal sætte sig og blive sej. Det er det den gør så godt.
 • Pas på du ikke giver kagen for meget, når den skal bages. Den må gerne være lidt blød inden i

Nåh. Her kommer så den opskrift:

Tænd ovnen på 150-175 grader

smør

Smelt 100 g smør og lad det køle af (her blev det en smør-kærgården-kombi)

æg og sukker

Rør 2 æg og 3 dl sukker sammen

det tørre

Bland de tørre ingredienser: 1,5 dl mel, 4 spsk kakao, 1,5 tsk vanillesukker, en knivspids salt (meget vigtigt!) sammen

blandes

smør ider røres

Si det tørre ned i æggesukkerblandingen og rør det sammen med det smeltede smør.

dejen hældes i formdet hele skal med

Smid bagepapir i en lille form (eller endnu bedre, lav dobbelt portion og brug en større) og hæld dejen op. Smid hele baduljen i ovnen og lad den stå i 30 minutter

bagt kage

Ud og køl af. Og så gerne i køleren natten over.

Tadaa. Den er altså bare god!

PS. Den originale opskrift er med hasselnøddekerner i. Det har jeg dog aldrig brugt, for det var ikke sådan jeg fik den serveret første gang. Hvis du vil forsøge dig med nødderne, skal du bruge 100-150 g hasselnøddekerne, som hakkes groft og drysses ud over dejen, når den er kommet op i formen.

 

20 kommentarer

 • Frigge

  Mums!
  Jeg smagte den sidste portion du lavede, det var bare virkelig lækkert, og jeg skal bestemt ud og lave en selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jah! Godt det ikke kun var mig selv, der var svært glad for den 🙂 For at det ikke skal være løgn har jeg lige tændt ovnen for at gentage succesen. Tak for sidst, Frigge. Det var så hyyyggeligt! /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosemarie

  Den er i ovnen hjemme hos mig 🙂
  Hilsen Rosemarie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt Rosemarie. Jeg har lige bagt tre styks til en festivitas den anden dag. Jeg noterede mig, at alle stykkerne røg inden festen lukkede 🙂 Du må endelig skrive, hvordan det gik med kagen.

   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jasmin

  Hej jeg er 11 år og jeg laver denne her kage hele tiden og min familie elsker den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Jasmin
   Wauw hvor er det bare sejt. Det er jeg så glad for at høre – og så synes jeg, at du er sej, fordi du bager kage til din familie! Det tror jeg ikke jeg kunne finde ud af, da jeg var 11! 🙂
   Knus
   Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Julie
  Hvor mange personer rækker kagen til?
  Vh. Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Helle. Den er ret heftig i det, så mon ikke en 6-10 alt efter hvor sultne i er 🙂 Det er faktisk lidt svært at vurdere, da kagen er ret lille, men man måske ikke behøver så meget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Tak for dit hurtige svar! Jeg laver dobbelt portion 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Detlyder fornuftigt Helle. Håber den blev god og at der var nok! Giv endelig en tilbagemelding på hvor mange munde den mættede – jeg vil gerne have en second opinion 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine H

  Er SÅ glæde for jeg prøvede og lave den her kage.! Det var lidt af et tilfælde.. Jeg blev spurgt om jeg ikke kunne tage en kage med til sammenkomst, panik! Jeg er klovn til at bage så jeg google “verden nemmeste chokoladekage” heldigvis komme den her frem 🙂
  Jeg kan ikke huske hvor mange gange jeg har lavet den nu, men mange!!
  Min mand spørger tit om lige kan lave kage
  ” jo om 35min er der kage” 🙂
  Så mange tak for det her opskrift!! Den har nu redet mig mange gange 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Sikke en skøn historie Josefine! Hvor dejligt at den er blevet din redningskage! Jeg får helt lyst til at lave den igen snarest, for den er virkeligt nem og overraskende god!Tak for din kommentar. Det er jo sådan noget her, der gør det ekstra sjovt at blogge!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] favorit til alle anledninger. Den er simpelthen så god (og nem og billig), og I finder opskriften her (perfekt med valnødder i). Jeg lavede tre-dobbelt portion og bagte den ad to omgange i en rund […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Nyberg

  Hej Julie

  Jeg har bagt mange, rigtig mange forskellige chokoladekager gennem mit voksne liv. Men denne er altså virkelig LÆKKER og så dejlig nem. Smutter lige ind blandt favoritterne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Pia, hvor dejligt at høre. Det er også stadig en af mine favoritter til trods for at jeg efterhånden har spist den i 7-8 år vil jeg tro.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] favorit til alle anledninger. Den er simpelthen så god (og nem og billig), og I finder opskriften her (perfekt med valnødder i). Jeg lavede tre-dobbelt portion og bagte den ad to omgange i en rund […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Christiansen

  Hej, står og vil bage kagen. Hvad grader bager du kagen ved? Varmluft eller alm. ovn varme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Tina. 170 grader cirka 30 minutter. Kan filemig ikke huske om det er bedst med eller uden varmluft. Jeg tror jeg ville gå for uden og så evt give den lidt til sidst. Husk den må stadig godt være lidt fugtig indeni, når du tager den ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Hej.
  Denne opskrift må jeg prøve! Men kan det passe, at der ikke skal bagepulver eller tilsvarende i? 🙂
  Vh Matilde

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenbiderrogn nu!