Carbonara – nu uden fløde

Spaghetti bolo

Af Emilie

Engang imellem – eller ret tit i min hverdag faktisk – er der ikke alverdens tid til at udtænke store tanker om middagsmaden – og så er spaghetti bolognese en sikker klassiker. Jeg har de senere år opfanget det ondsindede rygte, at bolognese slet ikke eksisterer i Italien, men er en turistopfindelse, som vi i resten af verden har taget til os og tror er ærke-italiensk – hvorimod den ægte vare kaldes ragú og er noget helt helt andet.

Det måtte jo i denne anledning lige googles – og skal man tro Wikipedia (og det skal man!), er forklaringen som følger:

Bolognese sauce (ragù alla bolognese in Italian, also known by its French name sauce bolognaise) is a meat-based sauce for pasta originating in Bologna, Italy.

Ok, så det er bare franskmændene der har været på spil! Men altså pointen må være at ragú, bolognese eller hvad det nu kaldes, til alle tider er blevet versioneret i en uendelighed, der sikkert er milevidt fra udgangspunktet.

I versioneringens tegn fik min seneste version tilsat et sjat stegte, friske chorizo pølser –  som alternativ til at supplere med bacon – bare med lidt mere smag.

Opskrift til 4 – sådan ca:

En pakke hakket oksekød
Ca. 8 små friske chorizo pølser – skåret i små tern
1 løg – hakket
2 gulerødder – revet
1/2 squash – revet
2 fed hvidløg – knust
1 lille tomatpuré
1 dåse flåede tomater (tøm dåsen efter med lidt vand og hæld ved)
Salt, peber og oregano

Derudover tilføjede jeg på slum: semidried tomater skåret i små tern, ketchup og en rest rødvin.

Serveres med god tør spaghetti, penne eller lignende.

Sådan gik det f0r sig – løg og chorizo hakkes
Bo Bech siger at man skal knuse sit hvidløg og ikke presse det – derfor lidt hvidløgs-smat

Og så bliver der stegt
Voilá (+ et godt drys friskrevet parmesan, og en klassiker er klar til servering)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Carbonara – nu uden fløde