Kitchama-hva'for'noget?

Stenbiderrogn nu!

Af Julie

stenbiderrogn

Sidste fredag havde jeg noget formbrød med mig hjem fra fredagsmorgenmad på arbejdet. Det er ikke just formbrød jeg spiser mest af, men der skulle være lidt af det hele, så sådan et havde jeg også købt.

Derfor tænkte jeg lidt over hvad sådan et kunne bruges til og vupti: Irmas reklame om frisk stenbiderrogn poppede op i min lille fredagsluksushjerne.

Jeg besluttede mig for at gå med meget blide smagsnuancer til stenbiderrognen. Den skulle have lov til at skinne igennem.

avokado på formbrødFormbrødet blev ristet, skåret i fire og af med skorpen. Avokado i skiver og ovenpå.

cremefraiche og purløgThiese creme fraiche 18% rørt op med finthakket purløg.

snitterCreme fraichen op på brød og avokado og så mangler stenbiderrognen bare..

snitter finitoDet har lykkedes mig at få stenbiderrognen uskarp på alle billeder af den færdige mad, men hvad – I får det alligevel, så I kan se den færdige haps. Denne kombi kan stærkt anbefales til en fredagsforret, men virker sikkert ganske udemærket en anden dag også.

Vi spiste resterne af rognen til morgenmad på nogenlunde samme måde bare med et blødkogt æg til. Not bad!

PS. Husk lige at smage på stenbiderrognen og sørg for at den er ordentligt saltet. Ellers må du give den lidt ekstra for at få smagen frem. Det er synd hvis rognens smag forsvinder i mængden.

4 kommentarer

 • Uhm, stenbiderrogn er bare det bedste. Har lige selv leget med en kæmpeportion 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej klidmoster. Ja ikke? Jeg bliver altid helt salig over den fine smag (for ikke at tale om konsistensen og udseendet!) Jeg så godt at du havde fået et helt kilo! Wauw. Glæder mig til at læse om dine indledende manøvrer – det har jeg nemlig aldrig selv prøvet 🙂
   Mange hilsner
   Julie/G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor ser det lækkert ud!
  Det skal prøves 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kitchama-hva'for'noget?