Kokosvand!

Påskecupcakes

Af Julie

Så fiiine cupcakes

Slurp siger jeg bare.

Påsken står for døren og hvad mere oplagt end at bage et par påskecupcakes (Okay, det er bare noget jeg kalder dem, men de er sådan lidt gule i det og så passer det da som fod i hose, at servere dem som det søde punktum på påskebordet)?

Opskriften er baseret på Anne Au Chocolates Lemon Crunch cake. Vi tilføjede bagepulver og saften fra en halv citron og skar lidt ned på melet.

Således  blev opskriften:

115 g smør
175 g sukker
2 æg
Fintrevet skal af 1 citron
Saften af en halv citron
140 g mel
1 tsk bagepulver
55 ml mælk

Blødgør smørret og rør det cremet med sukker, tilsæt herefter æggene et af gangen. Rør citronskal og saft i. Sigt mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.

dejen røres

Den smækre dej.

Fordel dejen i muffinformen og bag kagerne ved 175 grader i ca. 30 min. til de er let gyldne. Det er vigtigt ikke at give kagen for meget – den kan hurtigt blive tør. Den skal bare lige være fast, så der ikke sidder dej på kniven, når du stikker den i kagen.

de bagte cupcakes

De færdige kager, lige kommet ud fra ovnen.

Frosting

Frostingen her er lavet på Philadelphia. Jeg er ikke rigtig nede med det der smør-icing (Hvilket egentlig er helt galt, da jeg elllsker smør og gerne putter det på/i alt), jeg synes det har en tendens til at blive kvalmt.

Den blev lavet på slump, men hovedreglen er, at der næsten skal lige så meget sukker i, som der skal philadelphia i. Vi brugte ca. en bakke philly. Herudover kom der både skal fra en citron, saften fra en halv citron samt kornene fra en vanillestang i.

Vi lod kagerne køle helt inden de fik frosting på. Det gjorde, at kagerne havde nået at danne en sprød skorpe inde under frostingen. Jeg synes det var alle tiders, men er du ikke til den slags, så skal du nok fyre frostingen på, før de er kølet helt af.

mmhh med frosting

Bemærk lige Emilies fine og (i ugens anledning) påskede fad

De smagte altså helt fantastisk. Er vild med citron i bagværk og sammen med den friske med fede frosting, var det altså bare alle tiders!

HapsHaps haps – sikke et tandsæt!

God fordøjelse!

PS. Jeg var helt i tvivl om jeg nu skulle kalde dette indlæg for Påskemuffins eller Påskecupcakes. Efter at have læst dette lagde jeg mig fast på cupcakes.

4 kommentarer

 • grammar jakes

  Tak. I burde starte en forretning. Den kage kan sælges!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Grammar, det kan da godt være, at det var en idé. Tænker du en årlig pop-up shop omkring påske, eller tror du at den kan modereres efter årstid og højtid, så vi kan holde den kørende hele året?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih – jeg elsker højtider og al mad relateret til det. Og påsken manglede da sin helt egen muffin! Det ser godt ud:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokosvand!