Fræk frokost

Søndagskylling

Af Emilie

Svært at toppe Julies frække frokost med en søndagskylling, men jeg gør forsøget.

For da jeg nu i dagens anledning (altså i går) havde en hel søndag eftermiddag ledig til at lave mad, og jeg virkelig længe har haft lyst til kylling i karry, så måtte der jo handles. Et besøg i søndagsåbne Netto, Irma og et par grøntsagsbikse på Nørrebro, en sms-invitation til veninderne og så ellers i gang med forberedelserne.

Et par gulerødder og løg klar til kyllens suppe

Kylle med lidt salt og peber klar til at blive brunet godt på alle sider

Kylle er brunet og har fået selskab af væske (ca. en halv liters penge) og grøntsager

Suppen drænes, så den er klar til at blive skummet og ned i karrysovsen

Til saucen blev der hakket lidt løg, stegt sammen med en god klat smør (20 gram), to store spiseskefulde karry og et par skeer mel til en jævning, inden suppen røg i, suppleret med lidt god grøntsagsbouillon og ellers smagt til med masser af salt, peber og lidt sukker.

For at bidrage retten lidt friskhed og sprødhed toppede vi op med hakkede æbler, grøn peber og forårsløg – og det var virkelig et hit, der gjorde det hele lidt mere forårsagtigt. Som tilbehør, jasminris.

Øv – kokken var sulten og ufokuseret, så den endelige tallerken blev kun foreviget i et par uskarpe versioner – men det smagte stadig helt vildt skønt.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fræk frokost