Nu er det her: gaffelkortet!

Sofabrunch

Af Julie

samlebåndSamlebånd i køkkenet – ingredienser plus rod klar på køkkenbordet.

Hvor rare forældre har man ikke, når man bliver spurgt om ting som: ”Hvornår kan vi komme og aflevere ost og kaffe (selvimporteret fra Rom) og vin og en lille gave til jer?” Man føler sig heldig når ens forældre også er glad for mad og møgforkælet, når de som den største selvfølge i verden gerne vil dele det med én.

Svaret på ovenstående spørgsmål blev en søndagsbrunch hos os. Først da jeg havde inviteret kom jeg lige i tanke om, at vores spisebord er pakket ind i pre-omrokeringsrod og pakkenelliker fra loftsrummet. Altså måtte vi have gang i en sofabrunch!

Det stillede lidt krav til serveringerne og vi kom hurtigt frem til, at vi ville lave en masse små godbidder, som hverken krævede kniv eller gaffel. De skulle serveres sammen med et blødkogt æg. Inspirationen kom fra den flotte kogebog ”Bistro”, hvor de har lavet aflange hapsere, der kan dyppes ned i blommen på et blødkogt æg. Vores godbidder greb dog lidt om sig i størrelsen, så de var ikke lige til at dyppe ned i ægget, men hvad gør det, når det hele bare smager forrygende.

færdige godbidder

Fra øverst venstre har vi: 1) Vesterhavsost med hjemmelavet havtornesirup, 2) Røget skinke med hjemmerørt dijonnaise, stegte peberfrugter (fra Voksenburger-opskriften) og basilikum. 3) Laks med creme fraiche-dressing, 4) Stenbiderrogn med avokado og creme fraiche-dressing.

Mine forældre havde taget en Cremant de Bourgogne med til brunchen (mon min mor havde forudset at jeg ikke ville tage hendes udsagn om, at det “bare skulle være en bid brød og en kop kaffe” for gode varer? Det tror jeg.. Derudover var der hjemmepresset juice på æble/gulerod/ingefær.

Til “dessert” fik vi Griseriets fabelagtige bananpandekager, som jeg lige må anbefale på det varmeste. Citron, banan og kanel i en absolut wonderful kombi! Det hele var supernemt at lave og var lidt anderledes end den gængse brunch.

 

 


3 kommentarer

 • Stefanie

  Mmmmmm endnu engang lækkert. Skal lige høre om hapserne er fra Bistro? Især den hjemmelavede havtornesirup vil jeg gerne kaste mig over.
  Kh
  Stefanie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Stefanie!
   Havtornesiruppen er desværre ikke fra Bistro, men opskriften blev fundet ved en iphone-google-søgning fra sommerhuset ved nytårstide. Det var noget med ufattelige mængder sukker og friske havtornebær. Husk at være opmærksom på, at havtornebærrene vist er ret sæsonbetonede. De skal så vidt jeg husker have fået den første nattefrost, for at de ikke er for bitre. Hvis de ikke er i sæson nu, må du gerne komme og smage min sirup mens du venter 🙂
   Bistro inspirerede til formen på hapserne og idéen med at stikke dem ned i et blødkogt æg. Mmhh.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, hvor ser det lækkert ud, de madder skal jeg helt klart prøve!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er det her: gaffelkortet!