Nær-religiøs bageoplevelse med Meyer

Ølbraiseret osso buco ”svinekæbe-style”

Af: Lise

Bloggen har hele tiden masser af madplaner, én af disse har været osso buco. Først i klassisk version med tomater, rødvin osv. Men da vi så en opskrift på ølbraiserede svinekæber, tænkte vi, at man måtte kunne lave en snedig fusion af de to retter – og som tænkt, så gjort!

Vi købte vores oksekød hos en slagter. Kødet kan også med fordel købes billigt hos den lokale halalslagter, og hvis det glipper, kan man altid gå i supermarkedet.

Opskriften er gjort lidt på slump, så justér evt. I forhold til sult og om der er flest mænd i selskabet. Grøntsagerne kan også justeres alt efter, hvad køleskabet har at byde på. Det samme gør sig gældende for krydderier, brug hvad du har og gerne friske krydderurter.

Til 4 pers.

6 skiver osso buco

Mel, salt og peber

Smør

Evt. Balsamico, æblecidereddike, gastik eller lignende

Timian, rosmarin, peberkorn, laurbærblade, enebær mm.

4 løg

4 fed hvidløg

1 stor pastinak el. persillerod

3 Gulerødder

2 stængler blegselleri

1 god mørk øl (1/2 l.)

1-2 dl. fløde

Evt. Maizena til at jævne med

1. Først ridses kødet i siderne med et par centimeters mellemrum. Dernæst vendes det i mel blandet op med salt og peber.

2. Det brunes godt af i smør af nogle omgange (gerne steg det så det får en god stegeskorpe, det er med til at give smag til retten) og tages op.

3. Svits grøntsagerne godt af og put kødet tilbage i gryden sammen med de valgte krydderier, balsamico eller en anden form for eddike og lad det simre 2-3 timer, til kødet er helt mørt.

4. Sigt saucen fra og kog den lidt ind, tilsæt fløde og maizena efter behov. Læg kød og grøntsager tilbage i saucen, vend rundt – og voila, klar til servering!

5. Vi lavede Pommes Fondants efter fremragende opskrift fra bloggen Grydeskeen. Det kan varmt anbefales. Ellers er en klassisk kartoffelmos også et hit. Tip! Kog kartofler sammen med knoldselleri (eller andre rodfrugter) og rør mosen med salt, olivenolie, frisk timian og hvidløg.

Det gode slagterkød

Det stegte kød

Det grønne svitses

Øl, kød, krydderier osv. kommes ned til grøntsagerne

Saucen er blevet siet og koges ind med fløden

Så er der serveret - med pommes fondant og lidt smørristede svampe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nær-religiøs bageoplevelse med Meyer