Spætter og sovs

Boller i karry

Af Emilie

I rækken af mormor-klassikere fra min hånd er vi nu nået til klassikeren boller i karry. Boller i karry er sammen med stegt flæsk, brændende kærlighed og frikadeller og stuvet hvidkål på min hitliste over danske klassikere og jeg husker det som om, at jeg siden teenageårene har eksperimenteret med mange forskellige versioneringer.

Denne version er stærkt inspireret af foodfanatic’s udgave, suppleret med lidt andre gode fifs.

Kødboller:
500 gram hakket svinekød
1 løg
1 æg
1 dl letmælk
2 spsk mel
Salt, peber og lidt karry
½ grøntsagsbouillon terning til kogevandet

Sauce:
1 løg i tern
1 æble i tern
20 gram smør
Lidt olie
2 spsk karry
3 spsk mel
3 dl mælk
4-5 dl vand fra kødbollerne
Lidt sweet chilisauce
Salt og peber til at smage efter med

Tilbehør:
Jasminris kogt efter anvisning på pakken
Æbler skåret i tynde både
Persille

Kødet røres sejt med salt og de øvrige ingredienser tilsættes. Jeg tilsætter en teske karry for at give bollerne lidt ekstra smag. Farsen skal være lidt tykkere end almindelige frikadeller.

Mens bollerne formes, koges vand op med lidt bouillon. Bollerne koges i vandet i 2 omgange af ca. 8 minutter og stilles til siden. Vandet fra bollerne stilles fra til saucen.
Imens saucen laves, sættes der gang i risene. Til sovsen smeltes smør og olie, karry brændes af og løgene svitser i et par minutter.
Herefter tilsættes æbler sammen med melet og der piskes langsomt mælk i til sovsen tykner.
Når mælken er tilsat, supplers med kogevandet og der smages godt og grundigt efter med rigeligt salt og peber og lidt sød chilisauce, inden kødbollerne tilsættes.

Og så et styks anretning boller i karryfest – tror det må være en af mine mest vellykkede versioner – den kan varmt anbefales!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spætter og sovs