Rabarberdessert med appelsinskal og meget mer'

Det der Paris – frisk og frossen

hyldeblomstenAf Julie

Hovsa. Der gik ikke lang tid fra jeg kom hjem fra Paris og postede en vred agurk til at jeg glemte alt om mine planlagte Paris-posts her på bloggen. Nåmen bedre sent end aldrig ik. Paris er slet ikke noget dårligt sted at befinde sig, når man er rigtig glad for mad. Der er masser af gode sager på hvert et gadehjørne og niveauet er som regel noget højere end i DK . hvad enten du er i supermarkedet eller på café. Dog syntes jeg ikke at det var overvældende billigt dernede, i forhold til hvad jeg havde forestillet mig – men hvad ved jeg egentlig om den slags ting?

I vores gade – Rue de Seine – lå der den fineste grønthandler.. Herfra får i lige lidt frugtporno af den friske slags.

kirsebærbananerabrkosaspargestomaterradiserjulesalatEr helt vild med banan-kirsebær opsætningen og de hvide asparges har jeg altså aldrig set så store. Tomaterne var bare en ude af mange forskellige sorter. Ahh.


Flere gange i vores rundtraven af Paris stødte vi på ”Picard” – et supermarked af en slags, kunne man godt fornemme, men som bemærkede sig ved at syne ufatteligt tomt. Vi stak selvfølgelig hovedet (og resten af kroppen) indenfor for lige at tjekke ud hvad det var.. og det var..: Et supermarked KUN men frostvarer! Der blev jeg alligevel duperet. Kun frost! Intet friskt! Og så endda noget der så ud til at være kvalitetsvarer hele vejen igennem. Bl.a. masser af frugt, grønt og krydderurter – hakket og frosset. Ret sjovt koncept, som virkede til at være forholdsvist velbesøgt af franskmændene. Se lidt billeder fra det her:

picard på frostfrostfrost supermarkedKan ikke helt lure om det var et fedt sted, men kunne godt tænke mig at afprøve deres varer..

Sidst men ikke mindst kom vi helt tilfældigt forbi et marked – her var masser af fisk, hjerner og andet godt. Ville ikke have noget i mod at slå mig lidt ned i byernes by og have adgang til markeder som disse, som man kunne flotte sig i køkkenet med.

fisk og spruttersmåhjernerøsters sneglenogetkødagtigtKan lige informere om at nederste billede er af grisekinder. Aha. Sprutterne ligger bare og kalder på et tempura-show hjemme i et fransk køkken. Næste gang måske?

Ps. Bemærk lige det første billede: Hyldeblomst i fuldt flor! Kom daskende ned af en gade og blev ramt for fulde smæk af den dejlige duft. Vi spiste faktisk også hyldeblomster under vores ophold.. Det skriver jeg om en anden dag.

2 kommentarer

 • Ja, de franskmænd har et noget bedre udvalg end os danskere, både i det friske OG de frosne 🙂 Det er ret imponerende med de frost-butikker, jeg blev også ret duperet…..

  Var det ikke noget for dig at komme til til vores madbloggertræf i aug.?

  Mange hilsner
  Birthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Birthe
   Ja de er nu heldige de franskmænd. Men jeg gad godt vide om der er en idé i at frostsupermarkederne KUN har frostvarer. Jeg tænker, at det er sjældent, at man kun vil købe varer på frost (i hvert fald skal man have en meget stor fryser :-)). Jeg tror da lige vi skal kigge lidt på jeres madbloggertræf og se om det er noget vi skal med til 🙂
   Tak for invitationen i al fald.
   Julie/Gane&Gaffel

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberdessert med appelsinskal og meget mer'