Nogen ta´r det tungt - vi andre ta´r det letter!

Jordskokker med dyp – jordens bedsteste!

jordskokkerAf Julie

Jeg elsker jordskokker! I supper er de gode. Rå på mandolinjernet og ned i salaten med æbler, grønne salater, hasselnødder og en syrlig sennepsdressing er de helt vildt lækre. Men helt basic bagt i ovnen med en god dyppedressing er de efter min mening geniale.

Ideen kommer fra et superdejligt måltid på Relæ i Jægersborggade (hvorfra jeg på mystisk vis har mistet alle mine billeder fra. Jeg fatter det ikke! Og er tydeligvis stadig lidt sur..). Hr. Clausen kom med den kloge kommentar, at så måtte vi jo hellere tage derned igen. Lige min form for logik!

Aaanyways. Her fik vi noget meget lignende ovenstående og det er nu blevet en fast yndlingssnack/forret/tilbehør. Det er faktisk sjældent at vi får det samme så tit, som med de her jordskokker, men de er nemme at lave og smager absolut herligt.

Må lige krybe til korset og indrømme at jeg faktisk ikke selv har lavet dem, altså jeg har skrubbet dem, rørt dressingen og alt det der. Men det er ikke mig, der har været master på bagningen. Har derfor quizzet Clausen under middagsmaden i dag, så skulle gerne være klar til at give opskriften videre. 

1. Skrub jordskokkerne rene. De skal spises med skind, så vær grundig.

2. Put jordskokkerne i et ovnfast fad. Vi har eksperimenteret en del og er kommet frem til at de faktisk er bedst, når de laves helt uden fedtstof.. Husk dog lige noget bagepapir i fadet, da de godt kan savle (tror det er sådan nogle sukkerstoffer) lidt og det er vildt svært at få af igen!

3. Ind i ovnen med fuld hammer. 250 grader er fint! Der er ingen eksakt tid på dem, men regn med 10-15-20 minutter alt efter størrelse. De skal mærkes bløde, men de er ikke så besværlige og du kan sagtens give dem mere en dag end du gjorde den anden dag. De bliver blødere og blødere inden i og sejere og sejere udenpå, jo længere du giver dem. 

4. Mix en dressing mens skokkerne er i ovnen. Cremefraiche, lidt god mayo (kan klart anbefale Hellmanns, hvis du ikke gider at lave den selv), lidt dijonsennep og salt og peber. Citron og diverse krydderurter går du heller ikke galt i byen med. Prøv dig frem eller lav din egen yndlingsdyp. Bare husk at det godt må have lidt syrlighed til de småsøde skokker. 

5. Ud med jordskokkerne, når du synes de er klar. Drys med havsalt.

6. Yor’re done! Servér.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nogen ta´r det tungt - vi andre ta´r det letter!