Det der Paris – frisk og frossen

Pasta penne a la resterne i køleskabet

Af Emilie

Efter en deeejlig lang weekend i sommerhus med skønne damer, godt kød på grillen og generøse mængder afternoon cocktails (vi ventede helt til efter kl. 12.00!!) her i bededagene, var det halvtomme køleskab på hjemmefronten en smule uinspirerende at vende retur til… Dog er mit køleskab aldrig rigtig tomt, da jeg har en ret stor svaghed for mærkelige impulsindkøb når min vej falder forbi et supermarked, fx røg der lige en lækker cremet President gedeoste sag med fra sommerlandets Købmand Bahr (gammeldags SPAR købmand som da man var barn, heldigvis uden de normalt medfølgende urimelige SPAR-priser…) Gedeosten var fx på tilbud til 2 pakker for 11,95 kroner – og så må man jo hellere slå til!

Men altså ud af den her gedeost var det så lige om at være kreativ med køkkenets rester. Ud fra mit nogenlunde faste lager af Irmas tørrede pasta, supplerede jeg med lidt spansk lufttørret serrano skinke, et lille rødløg og små fine ærter fra fryseren. Har altid tænkt at ærter var lidt spøjst i spaghetti-retter, men må sige at de udgjorde et stort hit – det lidt søde og sprøde gjorde sig vildt godt sammen med den salte serrano, løgets tilsvarende sødme og den cremede milde ged. Det må afprøves i andre versioner – gode tips modtages meget gerne!

Fremgang –
Pasta penne koges efter anvisning i rigelig salt og vand. Det sidste minuts tid får de selskab af en god håndfuld ærter. Ærter og pasta drænes og i mellemtiden svitses løget. Herefter pasta og ærter retur i gryden, i med serranoen og en stor skefuld gedeoste-creme. Vil tro at man snildt kan erstatte geden med mascarpone/philly/fløde og des lige, og opnå samme effekt – selvom den lillbitte eftersmag af ged nu gjorde sig ret godt.

Og så fik hele herligheden lige et ordentlig kværn peber.

2 kommentarer

 • Hej piger (kan fornemme I er flere, smart!)

  SUPER nice blog, virkelig inspirerende og med sans for kvindelige detaljer. Har først lige “opdaget” jer, men næsten kigget det meste igennem (overspringshandlinger, I ved). Jeg føler et lille slægtsskab og denne ret er præcis sådan noget jeg elsker og dyrker ud i det (lidt) ekstreme. Ærter er genialt i pastaretter og så er det så let at have på lager. En af mine favoritretter er farfalle med ærter, god bacon og en klassisk carbonara”sauce” af æg, peber og parmesan og altid drysset med basilikum, mynte eller purløg. Genial ret, har den vist fra en Jamie Oliver-bog. Så det kan også anbefales 🙂

  Kh Natalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej N

  Takker for de pæne ord – og tips til flere pastaretter med ærter – din favorit lyder SÅ GOD! Vi kan vist ikke skjule, at vi er ret vilde med carbonara her på bloggen;) Tror jeg må hjem og bladre alle Jamie kogebøgerne på hylden igennem – ellers vender jeg lige tilbage til dig:)

  Kh Emilie/G&G

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der Paris – frisk og frossen