Conditori og Cakeaway

Rabarberdessert med appelsinskal og meget mer’

Af Julie

Superduperlækker dessert som jeg faktisk sidder og smovser i mig nu. Det hele er lavet lidt på slump efter en dessert vi fik hos nogle venner i går, som var et hit! Vores version blev dog med fraiche i stedet for flødeskum (det var hvad der var i køleren) og med tilføjet knas.

Her lidt anvisninger til hvordan. Det er ingen konkrete anvisninger, da den som sagt blev lavet lidt ladida. Men jeg tror det er svært at gøre det forkert, så bare rolig. Smags og konsistenskombinationerne kan helt sikkert anbefales.

Rabarber koges med en passende mængde sukker. Jeg tror vi havde ca. 10-12 stængler rabarber og kom 2 håndfulde rørsukker i. Den behøver ikke at være så sød, da knaset også er ret sødt.

I rabarberen kommes endvidere: revet øko-appelsinskal, friskkværnet peber, kardemomme (gerne friskt fra morteren, hvis muligt), marven fra 1-2 vanillestænger (lad gerne stængerne koge med) og stjerneanis. Det er virkelig nogle sager, der får rabarberen til at stråle.

Kog det hele til du synes det har en rar konsistens. Vores blev kogt helt blødt, men mindre kan også gøre det. Smag og behag.

Knaset laves af smør, der smeltes på panden, rørsukker, som strøs på så det dækker godt på panden og grovvalsede havregryn (igen så det dækker panden godt), der hældes på når smør og sukker er (helt!) smeltet. Rør rundt og sørg for at sukkeret smelter helt (det kan godt tage noget tid), så alle havregrynene bliver dækket af karamel. Jeg har lidt på fornemmelsen at dette kan gøres nemmere og ”mere rigtigt”, men det virkede fint.

Læg rabarber, creme fraiche (må jeg anbefale 18%) og knas sammen, som du synes. Her er det rabarber, creme fraiche og så knas på toppen.

Forestiller mig at rabarber (og evt. knas) vil gøre sig glimrende på morgenyoghurten. Og at krydderierne her også ville gøre godt i rabarbersyltetøj på en ostemad..

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Conditori og Cakeaway