nem natmad

Skøn rejebisque

Af: Lise

I påsken var jeg hjemme ved mine forældre i Århus. Her hentede min far en dag en masse rejer nede fra Havnens Fiskehus (fantastisk sted!) og så stod den ellers på pil-selv gilde med aioli, godt brød og kold hvidvin til – haps! Jeg dikterede på bedste Brødrene Price vis, at skallerne skulle gemmes, så jeg kunne lave en bisque næste dag, og hvor var det godt, at de blev det! Den blev god og her følger en ca. opskrift på, hvordan bisquen kom til verden:

Til 4 pers.

Rejeskaller fra ca. 1 1/2 kg rejer
2 skalotteløg
1-2 gulerødder
1-2 stængler bladselleri
1 1/2 L grøntsagsboullion (her kombinerede jeg med en hjemmelavet fiskeboullion lavet på torsk)
1-2 spsk. tomatpuré
evt. 1 spsk. paprika
1-2 dl. hvidvin
2-3 dl piskefløde (og JA, den fuldfede på 38%)

Jeg nåede kun at tage et enkelt billede af suppen undervejs. Den var så god, at den hurtigt blev spist, før jeg nåede at tage et billede af den anrettet.

1. Først ristes skallerne godt af i smør og løg, gulerod og bladselleri tilføjes.
2. Tilsæt boullion og puré og lad det koge ind til 1 L.
3. Sigt suppen gennem et klæde, tilsæt hvidvin og kog yderligere ind til 1/2 L.
4. Tilsæt piskefløde, kog op og smag til
5. Server med dild på toppen og noget af brødet fra aftenen forinden ristet gyldent i lidt smør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

nem natmad