Moules frites – på den hjemmegjorte facon

Wok – af en slags

Af Emilie

Jeg synes aldrig rigtig jeg helt har held med at få lavet wok derhjemme lige så lækkert sprødt, som når det spises ude, men det afholder mig sjældent fra at gøre forsøget. Måske skyldes min manglende succes, at wok ofte er sådan en ret jeg smider sammen, når jeg lige har en masse mærkelige rester og tilfældigvis er faldet over en eller anden spændende sweet-chili-agtig sauce fra rodehylderne i Netto, der bare må prøves.

Denne gang skyldtes årsagen til wok-projektet, at der skulle være mad i en fart, og jeg kastede mig ud i en semi Pad Thai agtig ting (dog minus æg og alt for store mængder olie) med kalvekød. Det er vist i virkeligheden lidt blasfemi at bruge kalvekød på den måde – og egentlig ville kylling eller især svinekød (som jeg er blevet stor fan af i asiatisk mad – særligt vietnamesiske forårsruller!) nok gøre sig bedre i retten.
Men altså, det alt for gode kød blev snittet – og samme tur fik grøntsagerne – forårsløg, spidskål, asparges, sugar snaps og gulerødder.

Og så blev der svitset kød, grøntsager og fuldkornsnudler i olie, soya, østerssauce og sweet chilisauce.
Og så en færdig omgang wok på tallerkenen
Uhmm – næsten sund og næsten nem aftensmad. Men må indrømme, at det der olie og røræg en restaurant Pad Thai normalt hygger sig i, gør sig meget godt – så næste gang dropper jeg bare sundheden og holder mig til nemheden.

1 kommentar

  • Magnus C

    Hej Emilie – jeg tror din fejl måske ligger i hvordan du skær dine grøntsager..?
    Hvis du skær det ultra fint (mere end på dit foto) kan du nøjes med et hurtigt lyn dyp i olien i wok’n og det får en anden feel når du spiser det frisk og sprødt.

    ses

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moules frites – på den hjemmegjorte facon