Schweizermiddag uden ostefondue

En sommersk salat

Færdig salat skålAf Julie

Den stod på ”hvad har vi i køleskabet” den anden dag, og det kom der en både hæderlig og ret pæn salat ud af. Vi spiste den til forret, men den kunne helt sikkert også gøre sig om tilbehør til f.eks. kylling el.lign.

 

Here goes:

vandmelon

Vandmelon skæres i spisevenlige tern

Spinat Spinat skylles grundigt og tørres igen.

Serranoskinke

Serrano skinke rives i mindre stykker

Purløg

Purløg hakketPurløg vaskes og choppes

 

BasilikumBasilikum hakketBasilikum ditto

Færdig salat

Bland det hele sammen og hæld lidt god olie over. Evt. også lidt salt og peber. Det har aldrig skadet nogen.

Færdig salat tallerken

Server i solen (kom nu tilbage sol!!)

Jeg føler mig rimeligt overbevist om at man kan udskifte de enkelte elementer, uden det går helt galt. Drop skinken og find noget andet salt, f.eks. feta. Drop melonen og find noget andet sødt, f.eks. en anden slags melon eller måske jordbær osv osv. Jeg tror også salaten havde gjort sig rigtig godt med Rucola i stedet for spinat (Rucola som jeg egentlig troede at jeg var færdig med, men som jeg har genopdaget efter at have smagt mine svigerforældres hjemmedyrkede version. KORS det er godt. Ikke for bittert/stærkt, men alligevel med kant!). Her fungerede purløget dog som det, der gav bare en anelse spark til retten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Schweizermiddag uden ostefondue