Mellemmåltid: Skyr med pære og banan

GROM IS – PARIS

Af Julie

Isbarclausens isClausens is: Vanille, pistacie og mørk chokolade

Jeg har stadig godter tilbage fra Paris, her får I én af dem. Det sidste stykke tid har det jo været isvejr, så hvorfor ikke drømme sig tilbage til den vidunderfulde is fra GROM. Jeg læste også om dette sted på www.parisblog.dk – den ene blogger er kokken bag den nu hedengangne Luns, Jens Vestergaard, som i dag står bag gryderne på hans egen restaurant Melée (som jeg helt sikkert snart skal forbi!).

Noget af det jeg selv sætter stor pris på ved blogs er den troværdighed der (for det meste) følger med: man danner sig gennem bloggen en idé om personen bag, hvad han/hun godt kan lide, hvad de har forstand på osv. Ud fra det kan man vurdere de ting de skriver om og anbefaler. Og derfor har blogposts en langt højere troværdighed for mig end f.eks. en artikel i et magasin, skrevet af en jeg ikke kender.

Dertil kommer usikkerheden om hvorvidt bladet har en eller anden reklameaftale med virksomheden bag det produkt/sted, de skriver om (jeg er ret mistænksomt anlagt). Her synes jeg også, at de fleste bloggere er gode til at gøre opmærksom på de forhold, de har til virksomheder og produkter.

Aaaanyway når nu Jens Vestergaard er kok, og en sej en af slagsen (han stod også bag Ensemble sammen med Mikkel Maarbjerg), så tager jeg virkelig hans ord om mad for gode varer. Og det viste sig at være en god strategi. Han gjorde mig nemlig opmærksom på den isbar der lå i samme gade som vi boede på i St. Germain kvarteret.

Dog tænker jeg at den lange kø ude foran stedet, måske også ville have været et meget godt hint om, at der her foregik noget godt. Pariserne har ikke noget i mod at stå i kø, når det er for at få fingrene i noget godt. Jeg vil faktisk mene at man kan bruge kø-indikatoren til at finde en masse gode steder i Paris, hvis man ikke har nået at ”forberede sig” inden turen. Kø=Kvalitet. Smart!

Og kø var der altså foran Grom. Hver dag. Grom er en italiensk isbar – lille og no-fuss lokale, et par høje borde og ditto stole ude foran and that’s that. Og dog.. For så har de den mest lirede isbar med den lækreste is i. Vi nåede at spise is derfra to gange.

miiinmere isFørste gang fik jeg yoghurt, saltet karamel og citronsorbet, anden gang vanille og jordbærsorbet. JESUS hvor var det dog godt! Isen havde en helt perfekt cremet og næsten sej konsistens. Smagene var i alle isene fremme i skoene og var på en gang friske og fyldige. Jeg har egentlig aldrig været det store sorbetmenneske, men disse sorbet’er var jeg helt vild med. Må teste et par sorbet’er herhjemme for lige at lure om det bare var Gromsk magi, der gjorde det eller om mine smagsløg bare har ændret sig på endnu et punkt (hej til kaffe, spiser oliven, sennep og mayonnaise).

Er du i Paris, så synes jeg lige du skal tage forbi Grom is. Den ligger på Rue de Seine nr. 81.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellemmåltid: Skyr med pære og banan