GROM IS – PARIS

Kålslaw ala Nigella

 Af Julie

Da bloggen sidst var i sommerlandet nordpå støvede vi lige igennem både Slagteren, Netto og Superbest med vores ret lange indkøbsliste. I Netto faldt både Lise og jeg over ”Nigella Ekspres”-bogen, som kom med i kurven. Det var faktisk denne opskrift, som gjorde udslaget for mig. Cole slawen så bare så god ud, så til 100 bobs røg den med hjem.

Jeg synes der er mange ret tiltalende opskrifter i, men bogen bærer præg af at det skal være hurtig mad (heraf navndet Ekspres) – så der er sprunget over hvor gærdet er lavest de fleste steder.

Det plejer altid at være omvendt: at kogebogen angiver den mest ’besværlige vej’ hvor man selv skal lave alle dele af retten selv og så angiver, at HVIS man VIRKELIG ikke vil lave sin egen pesto/mayo/koge sine egne bønner osv. så kan man vel godt bruge en købeversion. Når jeg læser i Nigellas bog, så sidder jeg nærmere og tænker: ”nåh man kan jo bare lade være med at købe dåsebønner og koge dem selv” eller ”det ville nok være bedre med en hjemmelavet pesto” osv. Lidt sjovt, men det er jo det gode ved kogebøger, de kommer ikke og kigger en over skulderen, så man bestemmer selv ambitionsniveauet. Jeg synes i hvert fald at Nigella bogen er helt cool, selvom hun dovner den lidt 🙂

Og jeg synes faktisk at denne opskrift på Cole slaw var de 100 kr. værd, så alle andre gode opskrifter jeg finder i bogen er bare et plus. Synes faktisk at dette er den bedste cole slaw jeg har fået til dato (den er fra New Orleans, siger Nigella). Jeg tror det hænger sammen med at dressingen bliver helt vildt flydende (altså nu lavede jeg den på slump, men det blev min altså og sådan skal det også være, kan jeg se på Nigellas billede). På den måde smyger den sig bare om alle grøntsager uden at tynge dem ned. Cole slaws, der er helt hvide og tykke og hvor man næsten ikke kan se farven på grøntsagerne igennem – nej tak! Samtidig er den både lidt sød fra siruppen og syrlig fra kærnemælk og eddike. Jeg puttede pecannødder i og det var ganske behageligt, men jeg er sikker på at de fleste andre slags nødder (evt. lige ristede på panden eller i ovnen først) ville gøre sig godt i salat. Pecannødderne giver ikke det vildeste knas, de var faktisk lidt bløde i det, men en god fin nøddesmag.

 

Da jeg som sagt lavede den lidt på slump, får i Nigellas mængdeangivelser. Dog uden bladselleri, som jeg droppede, men som i skal være velkomne til at fyre i. Damen siger at der her er til 6 personer.

1 hoved hvid- eller savojkål – du kan helt sikkert også bruge en blanding eller spidskål

2-3 gulerødder

2 forårsløg

200 g god mayo (min favorit er stadig Hellmanns)

4 spsk kærnemælk

2 spsk ahornsirup

2 tsk æblecidereddike

100 g pecannødder

salt og peber

Skær kålen helt fint og riv gulerødderne (jeg brugte mandolinjernet i begge tilfælde, så det gik lynende stærkt!

Skær forårsløgene i tynde skiver og bland alt det grønne sammen.

Hak nødderne og bland de våde varer plus salt og peber (smag dig frem – eller smag til igen, når alt er blandet) til en dressing.. Den skal piskes godt for at undgå klumper af mayo.

Hæld dressing og nødder og grøntsagerne og vend godt. Tadaaa!

Jeg glæder mig allerede til at lave slawen igen. Den er frisk og sommerlig og vil være meget værdig til alskens slags grillmad er jeg sikker på. Det føles faktisk som om man får noget grønt indenbords fordi der stadig er knas i sagerne. Ahm.

PS. Cole slawen blev serveret med nogle kyllingelår i kærnemælk – også fra Nigella. De blev møre i kødet, men synes ikke at de blev helt tip top i smagen af kærnemælken. Derfor ingen opskrift på dem – endnu i hvert fald!

4 kommentarer

 • Super idé med “slaw” som både salat og det mættende element. Billigt, skide sundt og super lækkert! Tak for god inspiration 🙂 Synes btw også Nigella er toppen, men har det præcis modsatte billede da jeg mest har set hendes tv.-programmer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej frk. U
   Godt du kan bruge opskriften på slaw. Den bliver ved med at dukke op i mit hovede, så jeg må snart lave den igen! En af de første gange jeg så Nigella lave mad, friturestegte hun bountybarer i noget sød dej uden at fortrække en mine. Den manøvre høstede en del respekt fra min side, som hun aldrig vil miste – uanset om hun laver kompliceret eller doven mad – De bountys på prøves! 🙂
   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Sørensen

  Jeg er også den lykkelige indehaver af Nigella Express – og er vild med flere af tingene. Bl.a. ovenstående “slaw”. Næste gang du skal lave chokoladekage, så prøv opskriften på chokoladekage uden mel. I bogen serverer hun den med is og chokoladesovs (lige lovlig vulgært i mine øjne), men kagen i sig selv…….uhm. Og bag den med 70% chokolade. En fed, men bestemt ikke vammel, chokoladekage, som jeg ikke har bagt for sidste gang.
  Mia Sørensen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mia
   Fedt – tak for tippet. Har lige stået og luret på ryggen af Nigella-bogen, så den må da snart ud af reolen igen – og have et lille æseløre ved chokoladekagen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GROM IS – PARIS