En af mine helt store laster: Skinkesalat!

Kald mig bare Hyldemama!

hyld i alle afskygninger

Af Julie

Fra venstre: Hyldeblomsteddike, hyldeblomstsaft, hyldeblomstsirup og hyldeblomtsvodka.

Så er der hyld for alle pengene. Har haft et kæmpe læs hyld stående på køl siden i søndags, hvor jeg var ude sammen med resten af Københavnerne og rippe Utterslev Mose for hyldeskærme. Det var næsten som folk, der kører på motorcykel og nikker til hinanden fordi de føler sig lidt beslægtede. Liiige et lille nik og et “god fornøjelse” til de andre med plastikposer, sakse og brændenælemærker på benene.

Jeg valgte at kopiere klidmosters fremgangsmåde, som i kan finde lige her. Hun er helt klart i blandt mine favoritmadbloggere, da hun ved en masse, som jeg ikke aner en dyt om – og er god til at gide at forklare det ordentligt. Gik derfor hele vejen i min copycatstil og lavede også eddike og vodka – uden egentlig at ane hvad jeg skal gøre med det nu. Har lige skrevet hende en kommentar og udbedt mig ekspertråd. Jeg har endda også gemt blomster og citronskal med ambitionen om at kopiere endnu et trick fra Klidmoster, nemlig et eller andet i stil med det her (puha, det er lige før jeg bliver sådan lidt freakfan-agtig, håber ikke Klidmoster bliver bange for mig. Jeg er altså rimeligt normal..).

Derudover lavede jeg også en sirup, som egentlig bare er et lille eksperiment. Vi bruger ret meget ahornsirup herhjemme og da det er ret dyrt og jeg var ved at løbe tør for beholdere til saften, smed jeg en god portion saft i en gryde, tilsatte et ekstra læs sukker og kogte kogte kogte, til det fik en sirupsagtig konsistens.

Jeg lavede også en lille portion hydesaft med marrokansk mynte i, da jeg tænkte at de to ting ville gå godt sammen. Den ligner den almindelige hydeblomstsaft i farven, duftede rigtig dejligt, men er smidt i fryseren til en anden god gang.

Hylden i vodkaen nåede at ligge lidt over vodkastanden i flasken, hvorfor nogle af blomsterne er blevet noget brune og knap så kønne at se på. Jeg håber at det ikke har den store betydning i sidste ende.

Så vidt jeg kan se og har hørt, er det meget forskelligt, hvor langt hyldeblomsterne er kommet nu. Nogle steder i Utterslev mose var de ikke sprunget helt ud, mens jeg har fået rapporter om næsten afblomstrede hyldeblomster fra bl.a. Nordsjælland. Hvis du har lyst til at lave hyldeblomstsaft, så kig dig for og se om du ikke kan finde nogle friskudsprungne et sted. Er sikker på at du godt kan nå det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En af mine helt store laster: Skinkesalat!