Smækker lækker koldskål

Onsdagsfredag på Toldboden

mmmh vindronningebådenAf Julie

Ahh hvor er det dejligt at onsdag er fredag i denne uge. Endnu bedre bliver det, når man pludselig befinder sig med et glas vin i hånden, fin udsigt og to gode kolleger. Havde siddet på min pind og tænkt at det var lidt for kedeligt bare at daffe hjem til min vasketid. Overvejede at tage ind forbi byen og shoppe lidt rundt, men syntes tanken om at prøve tøj virkede alt for uoverskuelig.

Heldigt at man så lige møder to søde kolleger, som synes det er en god idé at gå ud. Vi endte på Toldboden, som ligger lidt fjernt fra det hele, men tæt på Mærsk, Gefion Springvandet og Løgismose – og den lille havfrue for den sags skyld. Toldboden er et klimavenligt spisested, der serverer brunch og uformelle retter til eftermiddag aften. Der var Private Party indenfor, men vejret var godt så det var absolut fint at side ude. Der er både langborde, tomands-bænke og solstole med tilhørende træstubsborde.

vin i kølerVi startede i solstolene, hvor vi tog hul på en flaske hvidvin til 195 kr (som kommer med køler til – smart!). Da vi havde siddet lidt blev vi enige om at vi egentlig godt kunne spise lidt til den vin. Vi bestilte alle fish’n’chips til 100 kr. Der var vel en 8 forskellige retter i alt. Primært fisk, men der var vist også et par sandwichs uden fisk, hvis man ikke kan lide den slags. Jeg synes nu både at den hjemmerøgede laks, makrellen, fiskedellerne og især jomfruhummerne. De fleste retter kostede mellem 75-100 kr. Jomfruhummerne står til dagspris, men jeg fik ikke lige fat i i hvilket leje de lå.

mmmmere vinfishnchipsMaden blev serveret i papbakker med træbestik og ublegede servietter. Det var super casual på den gode måde, selvom jeg aldrig kommer til at nyde at sidde og sutte på en trægaffel. Bad.

Både fish og chips smagte rigtig fint og især fisken var supersprød udenpå og stadig saftig indeni! Udover retten var der drysset godt med fine skiver af radise og forskellige krydderurter. Det var helt klart med til at give retten et pift, både i smag og udseende. Dog synes jeg at det blev lige lovligt salt i længden. Salte fritter og salt fisk. Var lige ved at dehydrede totalt pga. kombien salt mad, vin og solskin. Kunne faktisk næsten ikke tænke på andet end en iskold cola på vejen hjem. Det ligger måske til retten, men en lille grøn salat med en syrlig dressing havde helt sikkert gjort underværker. Eller en dyppelse, der var mere frisk og syrlig end del ellers udmærkede rapsoliemayo vi fik til. Dog tror jeg at retten ville gøre det fantastisk som tømmermandsmad med en meget stor sodavand til og jeg bestemt ikke udelukke at spise den igen! Jeg skal i hvert fald på Toldboden igen og smage nogle af de andre retter og nyde solskinnet.

toldboden udefraPs. Det er altså dronningens båd på billede 2 – bare så I ved det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smækker lækker koldskål