Breizh Cafe - pandekager i Paris

Smækker lækker koldskål

Af Emilie

Poster dette indlæg in absentia – og sidder forhåbentlig, mens dette bliver læst, og spiser græsk salat og tzaziki, eller i det mindste har gang i en solskoldning på stranden. Men selvom græsk sol og sommer er skønt, er det altså svært at slå solskin i Danmark med dertilhørende sommerherligheder som jordbær, nye danske kartofler og ikke mindst koldskål.

Derfor får I lige Årstidernes fantastiske opskrift på hjemmelavet koldskål – og et par billeder af den færdige herlighed. Årstiderne serverer den med friske jordbær i en slags marinade – det kunne jeg ikke lige skaffe, da denne blev produceret, så det blev til hindbær, hurtigt kogt op med rørsukker og vanilje – et ret fint alternativ, især til kammerjunker, som i al fald i form af de færdigkøbte, efter min mening er en noget trist oplevelse.

Nå, here goes opskriften, der er fra bogen, Årstidernes livretter:

1 l tykmælk eller kærnemælk (jeg brugte tykmælk, men laver du dobbelt op, så kan en blanding anbefales)
3-4 pasteuriserede æggeblommer
75 gram rørsukker
Kornene af en stang vanilje
Reven skal af ca. en halv citron
Saft fra en halv citron

Start med at rør en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanilje. Tilsæt citronskal, og rør derefter tykmælk i. Smag til med citronsaft – og voilá – så skal den bare en halv time i køleskab, og så er der ellers koldskål klar til servering.

PS – portionen rækker til ca. 4 personer – men som Årstiderne skriver – pas på, den er vanedannende, så lav gerne store portioner:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Breizh Cafe - pandekager i Paris