Et stort svin!

Sprøde snitter

Af Emilie

Da vi her for en del weekender siden tørnede sammen for en dag i madbloggens tegn stod programmet blandt mange andre projekter på hjemmebagte hindbærsnitter (udover den fine bucco, som Lise har fortalt om). Jeg kaster mig gladeligt over bagning af brød og boller, men desserter og kager gør jeg mig faktisk sjældent i. Måske fordi jeg egentlig nok mest er et forrets-menneske når det kommer til stykket.

Under kyndig vejledning af Lise (der er lidt mere rutineret i kagebagning end mig, og som bonus også havde lavet selvsamme snitter weekenden forinden) gik jeg derfor i krig med Meyers Bageri lækre hindbærsnitter. 

Vi fulgte opskriften fra Meyers hjemmeside:

375 g hvedemel
200 g sukker
60 g mandelmel (smut, tør og blend mandlerne helt fint)
Kornene af ½ stang vanille
275 g blødt smør
1 æg til dejen, og 1 æg pisket til at pensle med
Grov demara rørsukker til at drysse med

Til fyld – ca. 300 g god hindbærmarmelade. Vi brugte Lises mors hjemmelavede, men enhver rigtig god købemarmelade er fin

Hvedemel, sukker, mandelmel og vanillekorn røres sammen i en stor skål. Smørret skæres i mindre stykker og blandes med de tørre ingredienser. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt, men sørg for at den er ensartet.

Dejen deles i to lige store portioner. Rul hver halvdel ud til en firkantet skive på ca. 24 cm mellem to stykker bagepapir. ’Dejskiven’ skal være ca. 3 mm tynd. Læg de to ’dejskiver’ fladt i køleskabet og lad dejen hvile ca. en time.

Tag en ’dejskive’ ud og fjern det ene lag bagepapir. Før skiven over på en bageplade.

Pensl lidt pisket æg i kanten af ’dejskiven’ og fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag med bagsiden af en spiseske eller en paletkniv. Tag den anden ’dejskive’ ud af køleskabet og læg den over marmeladen. Vores ene skive havde fået en sprække midt på af turen ind og ud af køleskabet, så vær forsigtig med transporten. Vi lappede lidt med ekstra dej, så marmeladen ikke skulle boble op under bagningen. Når de to plader er samlet, tryk først let i midten, så der ikke er noget luft mellem og dernæst rundt langs kanten af ringen, så kanterne er helt tætte.

Pensl hele dejskiven med æg og prik derefter det øverste lag tæt med en gaffel. Strø jævnt med rørsukker. Sæt kagen i ovnen (forvarmet til ca. 180 grader) og lad den bage ca. 25 minutter eller indtil overfladen er gylden. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af. Skær i passende stykker – af vores portion blev ca. 20-25 stykker.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et stort svin!