Kähler kopper kaffe

Thaisupermarked på Istedgade

ThaisupermarkedetAf Julie

Jeg elsker Vesterbro! Da jeg flyttede hjemmefra startede jeg i et bofællesskab på Sønder Boulevard og på en eller anden måde har Vesterbro nok sat sig lidt fast i mig, for hver gang jeg er i området bliver jeg en anelse nostalgisk og synes der er så rart.

Én af de ting, der giver Vesterbro plusser i min bog er Thaisupermarkedet på Istedgade. Det ligger rimeligt tæt på Enghaveplads, kan ikke lige huske nummeret, men det er stort og ligger på et hjørne og ser sådan her ud.

Thaisupermarkedet

Det er stooort og virkelig fyldt til randen med alskens rariteter (kan det også betyde rare ting? Det må det i hvert fald også gerne betyde her), som kan være svære lige at hitte i Netto. Det er ikke så tit jeg kommer forbi, da det ikke lige ligger på cykelruten hjem-arbejde-hjem. Det betyder jo så, at jeg bliver nødt til at købe lidt til lager, når jeg er der.

Sidst jeg var forbi sikrede jeg mig bl.a. følgende

indkøbene

  1. Limeblade – en god partner til citrongræsset. Her er de i frisk version, som jeg er ret pjattet med. De kan også fryses og er dermed nemme at have i huset. Chop dem helt fint eller smid dem hele i en ret. De kan godt være lidt hårde/træede i det, så hvis de er hele, skal de fiskes op igen og hvis de skal hakkes, skal det gøres fint!
  2. Rispandekager til friske forårsruller – elsker dem! Til de uindviede kan jeg lige informere om at man bare stikker dem ned i en stor skål/pande vand i 30 sek., lægger dem på tallerkenen og fylder op med alskens lækkerier. Se et eksempel lige her.
  3. Citrongræs. Kan virkelig give en ret et ordentligt smagspift. Er vild med dem. Det bedste er at de kan fryses, så man altid har dem ved hånden
  4. Shitakesvampe i tørret version. Kan lige ”vækkes” i en skål vand og så er de klar til brug. Er stor fan af den gennemtrængende svampesmag og deres lidt ”gewy” tekstur. Skal lige lure lidt på nettet, for at få inspiration til nye retter med Shitake. Købte nemlig 3 poser.
  5. Risnudler – endnu en favorit. Man har altid – ALTID – til en nudelret i huset, uanset hvor lidt man har. Lidt grønt fra køleren, en god bouillon, måske lidt ingefær, og kød hvis det skal være flot.


Prismæssigt synes jeg også bestemt at Thaisupermarkedet gør det godt. Det er selvfølgelig ikke lige at sammenligne med et marked i Thailand, men en billet dertil er jo heller ikke ligefrem gratis. Der skulle være nogle af butikkerne oppe ved hovedbanen, der er billigere, men det her er MIN thai-butik. Og jeg synes helt sikkert  at man kan gøre sig nogle kup. Shitakesvampene kostede 15 kr. pr. pose – prøv at køb dem tørrede i supermarkederne: her giver man gerne 2-3 gange så meget. Limebladene kostede 18 kr. for en pose – sidst jeg købte en (i den Kinesiske Købmand, som ellers er udmærket) kostede de 37 kr.! Og det endte jeg egentlig med at synes var en fin pris, da jeg så hvor meget det rakte til. Så er 18 kr. jo det rene ingenting 🙂

Og når nu vi snakker om priser på thaimad vil jeg altså lige sende en venlig advarsel mod thaibiksen på hjørnet af Nørrebrogade ned til Søerne: Her kan man dårligt kigge på en flaske peanutsauce uden at skulle af med 60-80 kr. Synes alle deres priser er helt overskruede – de må lukrere på uvidende eller meget rige/dovne kunder..

I supermarkedet på Istedgade kan man også købe masser af friske krydderurter, limes, krydderier og meget andet godt. Sidst men ikke mindst er det også her man kan få min yndlingssoya, men den må i se en anden dag..

Og så lige noget helt andet – en lille sidebemærkning/servicemeddelelse, som til jer, som mangler et godt sted at købe gavepapir. Jeg blev personligt kastet ud i lidt af en krise, da jeg opdagede at Ikea ikke længere producerer gavepapir og -bånd (wtf?). Emily kom dog med svaret på mine bønner, da hun skrev om Tigers fine gavepapir. Følte en pludselig trang til at købe gavepapir ind med det samme – så det gjorde jeg! Og se lige her:

gavepapir wuhuNoget af det er måske lige vel gakket, men der skal jo både være til de små og store i familien, veninderne osv. Nu har jeg da fået et lille lager igen. Ahh.

Kom også lige til at købe nedenstående:

flere køb - upsKasser til badeværelset og en fin småkage/dimsedåse til køkkenet. Tak Tiger 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kähler kopper kaffe